Boc sare la Tariceanu: Liberalii ne-au lasat fara niciun leut

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 10:21
1211 citiri
Boc sare la Tariceanu: Liberalii ne-au lasat fara niciun leut

Liberalii au cheltuit patru miliarde de euro in ultimul trimestru al guvernarii, bani care ar fi permis acoperirea deficitului bugetar in 2009 fara imprumutul de la Comisia Europeana, si au epuizat sumele obtinute din vanzarea BCR, dar sunt in continuare "cu gura mare", a afirmat premierul Emil Boc.

"Anul trecut s-au cheltuit patru miliarde de euro in ultimul trimestru. Daca nu se cheltuiau acei patru miliarde de euro de catre vechiul Guvern, aproape ca noi nu aveam nevoie de cei 5-6 miliarde de euro de la Comisia Europeana sa ne acoperim deficitul bugetar, iar astia sunt cu gura mare si astazi. Adica liberalii, care au cheltuit acesti bani, astazi ii vad cu gura mare si spun lucruri vrute si nevrute, cand de fapt ei ne-au lasat aceasta tara cu o economie cu deficit de 5,2%, fara sa faca niciun fel de economie din vremurile bune."

"Au cheltuit toti banii din Fondul de Dezvoltare, din vanzarea BCR, ne-au lasat fara niciun leut in tara din aceste vanzari ale unor active importante ale economiei nationale si tot ei sunt cu gura mare astazi, striga de mama focului ca impunem nu stiu ce fel de politica bugetara", a spus Boc, la postul public de radio.

El a apreciat ca daca fostul Cabinet ar fi aplicat masurile de austeritate necesare, situatia economica actuala era mult mai usoara.

#Boc, #liberali, #Tariceanu , #stiri Emil Boc