Boc: salariul minim pe economie va fi de 670 de lei

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 14:37
1607 citiri
Boc: salariul minim pe economie va fi de 670 de lei

Premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coalitiei, variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare, informeaza Mediafax.

Potrivit surselor citate, in varianta prezentata de Boc se arata ca in 2011 vor fi cresteri salariale de pana la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

De asemenea, premierul a sustinut ca pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.000 de lei trebuie sa se gaseasca o forma de compensare.

La ora transmiterii acestei stiri, intalnirea dintre premierului Emil Boc, membri ai Cabinetului, intre care Ioan Botis, si parlamentarii coalitiei este in curs de desfasurare.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a fost, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele Traian Basescu pe tema Legii salarizarii unitare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Surse guvernamentale au declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca Guvernul analizeaza in prezent varianta unei majorari pe medie a salariilor in sectorul bugetar de 15%, aplicabila de la 1 ianuarie 2011, si acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri sub 1.000 lei.

In privinta salariului minim, variantele aflate inca in analiza Guvernului se refera la o valoare cuprinsa intre 650 lei si 690 lei, fata de nivelul actual de 600 lei. Executivul intentioneaza sa isi angajeze raspunderea pentru proiectul legii salarizarii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu minim cresteri salariale boc , #stiri Emil Boc