Boc: salariile din Finante si Munca, mentinute deliberat la un nivel minim

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 23:50
1387 citiri
Boc: salariile din Finante si Munca, mentinute deliberat la un nivel minim

Salariile angajatilor din Ministerele Finantelor si Muncii au fost mentinute in mod deliberat la nivelul cel mai mic din sistem, pentru a fi compensate prin stimulente acordate indiferent de performante, astfel fiind lasata sefului institutiei o marja foarte mare de manevra, afirma premierul Boc, potrivit Mediafax.

"La Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii in mod deliberat salariile erau cele mai mici din sistem, dar ei (angajatii-n.r.) compensau cu stimulente.

Dar acolo nu era un criteriu obiectiv la care sa se raporteze cat primeste un salariat. Ei au preferat, in decursul timpului, sa primeasca stimulente, dar sa ramana cu salariile mici in sistem.

Acum, vin si ei si se pozitioneaza la locul corect in sistem si se elimina aceasta practica a stimulentelor care, de multe ori, era un instrument discriminatoriu si greu de apreciat daca nu erau criterii obiective, de catre seful institutiei.

Practic, lasau sefului institutiei o marja foarte mare de manevra, nu neaparat de a-i rasplati pe cei mai valorosi", a spus Boc miercuri seara, la postul public de televiziune.

El a reluat totodata afirmatia ca salariile din sectorul bugetar nu ar mai fi trebuit reduse cu 25% daca fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu ar fi avertizat Guvernul la inceputul acestui an ca acordarea celui de-al 13-lea salariu si a primelor de vacanta vor afecta resursele bugetare.

Guvernul a aprobat, miercuri, legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovata prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului.

Premierul Emil Boc a anuntat ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.

La randul sau, ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat ca angajatii din sistemul bugetar care primesc stimulente vor beneficia, incepand cu 1 ianuarie, de majorarea cu 15% a salariului de baza, la care se va adauga media stimulentelor pe functie platita in luna octombrie 2010. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#boc, #salarii, #finante, #munca, #majorare , #stiri Emil Boc