Boc: Romania va reusi in UE daca va pune accent pe domeniile unde este competitiva

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 15:11
1661 citiri
Boc: Romania va reusi in UE daca va pune accent pe domeniile unde este competitiva

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, ca Romania va reusi in UE daca va pune accent pe domeniile unde este competitiva, iar iesirea din criza trebuie sa gaseasca tara consolidata, in sensul de a se pune accent pe domeniile in care Romania poate face performanta.

Premierul a facut aceste declaratii in timpul unei vizite la societatea sibiana Retrasib, transmite corespondentul Mediafax.

"Romania va reusi, pe termen mediu si lung, in Uniunea Europeana, daca va pune accentul pe domeniile unde suntem competitivi si in care reusim sa producem valoare adaugata, si nu doar sa fim o societate care sa consume bunurile produse in alta parte din Europa si nu in Romania.

Cred ca soarta Romaniei pe termen mediu depinde de capacitatea de a sprijini aceste domenii strategice, care aduc plus de valoare, competitivitate, comenzi externe si, nu in ultimul rand, locuri de munca", a spus Boc.

Boc a facut referire si la iesirea tarii din criza.

"Ce se intampla aici este un semn bun pentru iesirea din criza. Iesirea aceasta trebuie sa ne gaseasca consolidati, in sensul ca punem accentul pe acele domenii in care putem avea performanta datorita standardelor de calitate si mangementului performant", a adaugat el.

Societatea vizitata de premierul Emil Boc produce cel mai mare transformator electric, ca si gabarit, din Romania, acesta urmand a fi livrat, la sfarsitul lunii martie, societatii Transelectrica.

Potrivit directorului general al societatii, Liviu Boruz, acest transformator, prin tehnologia prin care a fost realizat, va determina reduceri de cheltuieli de 280.000 de euro anual pentru Transelectrica.

"Aceasta societate este o dovada a faptului ca se poate, in Romania, ca, si in an de criza, sa fie afaceri performante, iar noi, statul, trebuie in primul rand sa nu-i incurcam, iar in al doilea rand sa ii ajutam ca lucrurile sa mearga mai bine, mai ales in contextul in care anul 2010 se arata a fi mult mai bun decat 2009", a spus Boc.

In acest context, el a facut referire la agentia Fitch, care a stabilit perspectiva ratingului Romaniei la "stabila", de la "negativa".

"Dupa un an de criza reusim sa refacem ratingul de tara, ca o dovada ca lucrurile spre bine", a spus Emil Boc.

#boc, #criza, #domenii, #ue , #stiri Emil Boc