Boc: Romania trebuie sa se protejeze de produsele de proasta calitate

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 11:07
1313 citiri

 

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Bistrita, ca Romania trebuie sa se protejeze de produsele care nu corespund standardelor de calitate ale UE motiv pentru care va cere Consiliului Concurentei sa prezinte un proiect in acest sens, transmite NewsIn.

 

"Voi cere si Consiliului Concurentei sa ne prezinte un proiect prin care Romania sa se protejeze de produse care nu corespund standardelor de calitate cerute de normalele romanesti si europene.

Pentru ca, aici, am simtit ca exista, pe piata romaneasca, indiferent de domeniu, un pericol.

Producatorii autohtoni sunt dezavantajati de faptul ca produse din export de proasta calitate patrund pe piata romaneasca fara sa existe un control riguros al standardelor, nu al impiedicarii liberei concurente sau al liberuiui comert in statele UE", a declarat Emil Boc, dupa o intasnire cu oamenii de afaceri din Bistrita.

Premierul a adaugat ca, in opinia sa, acest lucru tine de interesul cetateanului sa aiba acces la produse de calitate cu respectarea acestor standarde.

De altfel, Emil Boc i-a invitat, la Bucuresti, in luna august, la Ministerul Economiei, pe oamenii de afaceri din Bistrita la o intrunire.

"Am decis sa avem, in luna august, o intalnire la Ministerul Economiei, cu principalii actori economici din judetul Bistrita-Nasaud, astfel incat ele sa fie rezolvate", a spus Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calitate, #produse, #UE, #piata romaneasca , #stiri Emil Boc