Boc: riscam sa pierdem bani europeni din cauza preturilor de dumping la licitatii

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 23:19
1699 citiri
Boc: riscam sa pierdem bani europeni din cauza preturilor de dumping la licitatii

Primul-ministru Emil Boc a declarat miercuri, la Arad, ca Romania risca pierderea unor fonduri europene din cauza unor firme care se prezinta la licitatii cu preturi de dumping si care apoi nu isi pot onora contractul, transmite NewsIn.

Boc le-a cerut celor din administratiile locale sa descalifice ofertele "neserioase". "In acest moment, in Romania, exista proiecte aprobate si semnate, si care nu au licitatia inca finalizata, in valoare de 2,2 miliarde de euro.

Este extrem de important ca aceste licitatii sa fie tinute cat mai repede cu putinta. Este important ca, cei 2,2 miliarde de euro, daca vorbim de proiectele vechi, aprobate, semnate si care asteapta licitatia pentru a intra in deplinatatea efectelor fizice, sa fie realizate.

Guvernul a modificat de cateva ori legislatia achizitiilor publice pentru a permite un cadru transparent, dar in concordanta cu legislatia europeana, ar trebui ca aceste licitatii sa fie facute cat mai repede cu putinta", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai afirmat la Arad ca unele firme se prezinta la licitatii "cu unicul scop de a strica proiectul".

"Stim ca avem contestatori de profesie, stim ca avem dificiultati cu practica de dumping, cand unele firme vin cu preturi sub cel din studiul de fezabilitate, numai cu singurul si unicul scop de a strica proiectul, de a primi prefinantarea de 10 la suta, sperand intr-o majorare a contractului prin act aditional.

Exista riscul sa pierdem bani europeni, intrucat aceste firme care vin cu preturi de dumping nu pot duce proiectul pana la capat.

Ar fi bine sa fiti vigilenti atunci cand organizati licitatii, ca acele firme care vin cu preturi de dumping, avand prevederea din lege care va permite sa descalificati ofertele neserioase, sa utilizati aceasta procedura, pentru ca daca nu o veti utiliza ea se va intoarce impotriva dumenavoastra, a tuturor, dand un contract unei firme care nu are capacitatea sa-l duca la capat", a afirmat Emil Boc, care a mai mentionat ca "odata ce contractul a fost atribuit, neobtinerea obiectivului duce la pierderea banilor europeni".

"Sa fiti constienti ca prin investitiile pe care le veti face, fiecare, in domeniul investitiilor in infrastructura puteti salva, in fiecare zi, locurile de munca ale romanilor", a mai declarat primul-ministru.

Emil Boc, alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elene Udrea, a participat, miercuri, la Arad, la semnarea unui contract de 11,6 milioane euro pentru pentru achizitionarea de echipamente pentru imbunatatirea sistemului de interventie in situatii de urgenta in Regiunea Vest. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#boc, #casa, #clienti, #dumping, #emil, #prima , #stiri Emil Boc