Boc promite o noua Prima Casa de Paste

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 17:35
1218 citiri
Boc promite o noua Prima Casa de Paste

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca noul program Prima Casa va demara dupa sarbatorile de Pasti, respectiv dupa ce vor fi adoptate normele metodologice, anunta NewsIn.

"Publicarea actului normativ in Monitorul Oficial va avea loc luni. Dupa publicarea normelor metodologice, care vor fi adoptate la 15 zile de la publicare, deci dupa sarbatorile de Pasti, eu cred ca oamenii pot merge la banci sa discute de programul Prima Casa in forma modificata", a spus Emil Boc.

Premierul a explicat ca, la nivel tehnic, Fondul de Garantare urmeaza sa incheie un protocol aditional cu fiecare banca, in temeiul noilor reglementari de impartire a riscului garantiei intre stat si banca.

"Neoficial sunt cel putin doua sau trei banci care si-au anuntat intentia (de a participa la Programul Prima Casa, n.r.).

Dupa publicarea in Monitorul Oficial se va consemna optiunea lor clara si oficiala. Cert este ca avem banci interesate sa continue programul in aceasta noua forma de impartire a garantiei", a adaugat Boc.

Emil Boc a mai spus ca va fi mentinuta prevederea potrivit careia avansul este de 5% si pentru noul program.

De asemenea, acesta a precizat ca s-a stabilit ca niciunui client care are un contract in derulare in Programul Prima Casa nu-i vor fi afectate contractul, costurile sau ratele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #prima casa, #paste , #stiri Emil Boc