Boc: Programul "Fermierul" va fi refacut

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 17:16
1691 citiri
Boc: Programul "Fermierul" va fi refacut

Programul "Fermierul" trebuie refacut si va fi discutat cu reprezentantii Comisiei Europene, a declarat premierul Emil Boc, vineri, in cadrul unei vizite in judetul Dambovita, precizeaza Newsin.

"Programul Fermierul trebuie refacut. El a fost conceput in 2005 de Flutur si trebuie discutat la Comisia Europeana. Toti banii au fost cheltuiti si acum discutam cu CE", a declarat Boc.

Programul Fermierul a fost lansat in 2006, sub mandatul ministrulul Gheorghe Flutur, cand a intrat in vigoare ordinul emis de MAPDR privind stimularea investitiilor in agricultura.

Actul normativ prevedea alocarea a 700 de milioane de lei, fie pentru ajutorul fermierilor care nu dispuneau de fonduri suficiente pentru derularea unui proiect SAPARD, fie pentru cei care doreau sa realizeze investitii in agricultura.

Patru banci au fost alese, in urma licitatiilor, sa administreze acesti bani, respectiv BCR, BRD, CEC si Banca Comerciala Carpatica.

De asemenea, suma de 50 de milioane de lei a fost alocata Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii,Padurii si Dezvoltarii Rurale au declarat, pentru NewsIn, in luna februarie, ca sumele acordate prin programul Fermierul vor fi reduse cu pana la 20% pentru persoanele care acceseaza in acelasi timp si Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), considerandu-se ca se realizeaza un cumul de ajutor de stat, iar suma trebuie dedusa.

Potrivit sursei citate, prin programul Fermierul vor fi acordate subventii pentru investitiile din cadrul masurilor 121 privind modernizarea exploatatiilor agricole si 123 pentru cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fermierul, # boc, # fonduri, # agricultura , #stiri Emil Boc