Boc: Politica ANRE este sa mentina nemodificat pretul gazelor in 2010

Joi, 11 Martie 2010, ora 11:44
1125 citiri
Boc: Politica ANRE este sa mentina nemodificat pretul gazelor in 2010

Politica Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) este de a mentine pretul gazelor naturale nemodificat pe parcursul intregului an 2010, iar Guvernul nu a primit pana in prezent alte informatii in acest sens, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

"Politica ANRE este sa nu creasca pretul la gaze in 2010, eu nu am primit o alta informatie. ANRE este cea care dirijeaza activitatea, dar eu nu am o alta informatie", a raspuns Boc unei intrebari a presei privind posibilitatea majorarii pretului la gazele naturale, precizeaza Mediafax.

Banca Nationala a Romaniei ia in calcul, in scenariul de baza privind prognoza de inflatie prezentat la inceputul lunii februarie, o crestere a tarifelor in acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate si 5,2% la energie termica, cu exceptia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimarile anterioare realizate de banca centrala.


Banca centrala anticipeaza o variatie a preturilor administrate de 5,6% in 2010, fata de estimarea anterioara, prezentata in luna noiembrie, care indica o crestere la aceasta categorie de numai 2,7%.


In aceste conditii, preturile administrate vor avea o contributie de 1,1 puncte procentuale la inflatia prognozata pentru acest an, de 3,5%.


De altfel, preturile la energie electrica si termica s-au scumpit deja la inceputul acestui an, in timp ce la pretul gazelor declaratiile autoritatilor sunt contradictorii.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#boc, # politica, # anre, # energie, # pret gaze , #stiri Emil Boc