Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Politica ANRE este sa mentina nemodificat pretul gazelor in 2010

Boc: Politica ANRE este sa mentina nemodificat pretul gazelor in 2010

Politica Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) este de a mentine pretul gazelor naturale nemodificat pe parcursul intregului an 2010, iar Guvernul nu a primit pana in prezent alte informatii in acest sens, a declarat, joi, premierul Emil Boc."Politica ANRE este sa nu creasca pretul la gaze in 2010, eu nu am primit o alta informatie. ANRE este cea care dirijeaza activitatea, dar eu nu am o alta informatie", a raspuns Boc unei intrebari a presei privind posibilitatea majorarii pretului la gazele naturale, precizeaza Mediafax.


Banca Nationala a Romaniei ia in calcul, in scenariul de baza privind prognoza de inflatie prezentat la inceputul lunii februarie, o crestere a tarifelor in acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate si 5,2% la energie termica, cu exceptia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimarile anterioare realizate de banca centrala.Banca centrala anticipeaza o variatie a preturilor administrate de 5,6% in 2010, fata de estimarea anterioara, prezentata in luna noiembrie, care indica o crestere la aceasta categorie de numai 2,7%.In aceste conditii, preturile administrate vor avea o contributie de 1,1 puncte procentuale la inflatia prognozata pentru acest an, de 3,5%.De altfel, preturile la energie electrica si termica s-au scumpit deja la inceputul acestui an, in timp ce la pretul gazelor declaratiile autoritatilor sunt contradictorii.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 874 ori
Citeste mai multe despreboc politica anre energie pret gaze