Boc pledeaza pentru interconectarea statelor riverane Dunarii

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 14:55
1111 citiri
Boc pledeaza pentru interconectarea statelor riverane Dunarii

Premierul Emil Boc a declarat luni ca este uneori mai usor de ajuns de la Bucuresti la Londra decat la Sofia sau Belgrad, pledand pentru conectarea regiunilor riverane Dunarii printr-o retea de autostrazi, trenuri de mare viteza si zboruri regulate, transmite NewsIn.

Premierul Emil Boc a subliniat importanta Strategiei Dunarii, o viziune moderna pentru dezvoltarea durabila si inovativa a regiunii riverane fluviului.

"Avem nevoie sa mergem mai departe, sa venim cu proiecte concrete si actiuni si sa cadem de acord asupra unei guvernante pe mai multe niveluri a Strategiei Dunarii.

Comunitatile locale si regiunile sunt chemate sa joace un rol esential in conditiile in care acestea reprezinta principalii destinatari ai acestui proiect", a spus Boc in deschiderea Summitului Dunarii desfasurat la Bucuresti.

Primul-ministru roman a aratat ca planificarea dezvoltarii anumitor zone, in special regiunile de frontiera, ar trebui realizata in comun de autoritatile din regiunile respective si de comunitati, iar fondurile disponibile ar trebui folosite mai bine, astfel incat cetatenii sa aiba acces la servicii de calitate mai buna.

Boc a dat exemplul regiunilor Ruse - Giurgiu si Szeged - Arad - Timisoara, care ar trebui coordonate prin planificare in comun, astfel incat sa se evite alocarea de fonduri redundante.

"Trebuie sa cream legaturi multiple intre universitati, institute, grupuri de excelenta si companii din bazinul Dunarii, in timp ce trebuie lansate proiecte noi inovatoare si bazate pe tehnologie", a mai pledat Boc.

In ce priveste conectivitatea, primul-ministru a aratat ca trebuie aduse impreuna municipalitatile tarilor si regiunilor riverane Dunarii printr-o retea de autostrazi, trenuri de mare viteza si curse regulate de avion.

"Este uneori mai usor sa ajungi din Bucuresti la Paris, Londra sau Buxelles decat a gasi o conexiune directa spre Sofia, Zagreb sau Belgrad. Acest lucru trebuie sa se schimbe", a subliniat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#boc, #dunare, #interconectare, #riverane, #state , #stiri Emil Boc