Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc pledeaza pentru interconectarea statelor riverane Dunarii

Boc pledeaza pentru interconectarea statelor riverane Dunarii

Premierul Emil Boc a declarat luni ca este uneori mai usor de ajuns de la Bucuresti la Londra decat la Sofia sau Belgrad, pledand pentru conectarea regiunilor riverane Dunarii printr-o retea de autostrazi, trenuri de mare viteza si zboruri regulate, transmite NewsIn.

Premierul Emil Boc a subliniat importanta Strategiei Dunarii, o viziune moderna pentru dezvoltarea durabila si inovativa a regiunii riverane fluviului.

"Avem nevoie sa mergem mai departe, sa venim cu proiecte concrete si actiuni si sa cadem de acord asupra unei guvernante pe mai multe niveluri a Strategiei Dunarii.

Comunitatile locale si regiunile sunt chemate sa joace un rol esential in conditiile in care acestea reprezinta principalii destinatari ai acestui proiect", a spus Boc in deschiderea Summitului Dunarii desfasurat la Bucuresti.

Primul-ministru roman a aratat ca planificarea dezvoltarii anumitor zone, in special regiunile de frontiera, ar trebui realizata in comun de autoritatile din regiunile respective si de comunitati, iar fondurile disponibile ar trebui folosite mai bine, astfel incat cetatenii sa aiba acces la servicii de calitate mai buna.

Boc a dat exemplul regiunilor Ruse - Giurgiu si Szeged - Arad - Timisoara, care ar trebui coordonate prin planificare in comun, astfel incat sa se evite alocarea de fonduri redundante.

"Trebuie sa cream legaturi multiple intre universitati, institute, grupuri de excelenta si companii din bazinul Dunarii, in timp ce trebuie lansate proiecte noi inovatoare si bazate pe tehnologie", a mai pledat Boc.

In ce priveste conectivitatea, primul-ministru a aratat ca trebuie aduse impreuna municipalitatile tarilor si regiunilor riverane Dunarii printr-o retea de autostrazi, trenuri de mare viteza si curse regulate de avion.

"Este uneori mai usor sa ajungi din Bucuresti la Paris, Londra sau Buxelles decat a gasi o conexiune directa spre Sofia, Zagreb sau Belgrad. Acest lucru trebuie sa se schimbe", a subliniat Emil Boc.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1005 ori
Citeste mai multe despreboc dunare interconectare riverane state