Boc: Patronii au masini de lux si ultra-lux pe firma. Si atunci, nu poti sa platesti acel impozit minim?

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 10:15
1528 citiri
Boc: Patronii au masini de lux si ultra-lux pe firma. Si atunci, nu poti sa platesti acel impozit minim?

Premierul Emil Boc a declarat joi, referindu-se la impozitul forfetar, ca patronii care nu au platit impozit la stat sunt nemultumiti ca acum trebuie sa plateasca si se intreaba cum inscriu acestia masini de lux pe firma, desi declara ani la rand ca firmele lor au pierderi.

 

Este greu pentru cei care nu au platit niciodata nimic si acum trebuie sa plateasca. Nu sunt bucurosi, si inteleg acest lucru, dar intr-o perioada de criza toti trebuie sa contribuie, iar datele transmise de Ministerul Finantelor arata ca sunt foarte multe firme care de ani de zile sunt pe pierdere, dar patronii au masini de lux si ultra-lux pe firma. Si atunci, nu poti sa platesti acel impozit minim?

Atunci cum ai masini de lux sau iti faci concedii in strainatate?", a declarat Boc la postul public de radio.

Premierul a precizat ca toate masurile adoptate de Guvern prin Ordonanta de Urgenta au fost discutate atat cu CE, cat si cu FMI. El a spus ca impozitul forfetar a fost conceput de Ministerul de Finante in parteneriat cu mediul de afaceri, iar varianta impusa de Minister vine ca urmare a negocierilor cu mediul de afaceri.

Seful Executivului a precizat ca valoarea TVA si cota unica nu au fost majorate si spune ca nici contributiile de asigurari sociale nu au crescut.

"Toate tarile care au incheiat acordul cu FMI au fost obligate intr-o forma sau alta sa majoreze cel putin una dintre ele, TVA sau cota unica.

Daca am fi majorat TVA, nu faceam altceva decat sa-i afectam pe toti cetatenii Romaniei, indiferent ca erau predispusi sau nu la evaziune fiscala.

De fapt, noi vrem sa intervenim in acele zone unde avem semnale ca evaziunea fiscala exista si vom continua acest efort impreuna cu ANAF, pentru a aduce cat mai multi bani la buget", a spus premierul. 

#forfetar, #impozit, #tva , #stiri Emil Boc