Boc, optimist cu privire la iesirea tehnica din recesiune

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 22:13
1412 citiri
Boc, optimist cu privire la iesirea tehnica din recesiune

Evolutia principalilor indicatori economici in primele doua luni ale acestui an confirma ca Romania va inregistra crestere economica in primul trimestru, daca economia va continua si in luna martie trendul pozitiv, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

El a amintit ca veniturile bugetare au crescut in primele doua luni cu 9,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar investitiile straine directe au atins un plafon de 267 milioane euro, fata de 140 milioane euro in lunile ianuarie si februarie 2010.

"Putem privi cu optimism la iesirea tehnica din recesiune la sfarsitul primului trimestru, ca un prim pas spre cresterea economica", a spus Boc.

Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a declarat, saptamana trecuta, ca Romania nu a iesit inca din recesiune, iar tendinta pozitiva din ultimul trimestru al anului trecut trebuie sa fie confirmata de datele ulteriore, nefiind sigur daca revenirea economica a inceput.

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008, odata cu scaderea PIB fata de precedentele trei luni cu 0,1%.

De atunci, PIB a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea de 0,9% in trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% in trimestrul doi al anului trecut si cresterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

La mijlocul lunii februarie, premierul Emil Boc a declarat ca sunt semne ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie.

Totodata, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca Romania va iesi din recesiune la finele lunii martie si ca avansul economic va urma o traiectorie ascendenta de la un trimestru la altul, iar populatia va simti ca situatia s-a imbunatatit pana la jumatatea acestui an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#crestere economica, # recesiune, #emil boc, #economie, #venituri bugetare , #stiri Emil Boc