Boc, onorat daca Guvernul cade din cauza legii pensiilor

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 11:45
1344 citiri
Boc, onorat daca Guvernul cade din cauza legii pensiilor

Premierul Emil Boc a declarat marti ca este dispus sa-si puna mandatul la bataie asumandu-si raspunderea pe legea sistemului unitar de pensii si ca ar fi "onorat" ca Executivul pe care il conduce sa cada din cauza acestui act normativ, transmite NewsIn.

"Eu sunt dispus sa imi pun mandatul la bataie: ori pleaca legea, ori cade Guvernul. Iar din punctul meu de vedere sa stiti ca personal as fi onorat ca un Guvern pe care il reprezint sa cada datorita acestei legi. Amenintarea ca va fi o motiune de cenzura nu ma sperie", a declarat premierul, la ministerul Muncii, unde participa la o discutie cu liderii confederatiilor sindicale, dupa ce anterior a fost la sedinta de Guvern.

Boc a mai sustinut ca este dispus sa continue reformele pe care acest Guvern si le-a asumat atunci cand a fost investit de Parlament, in ciuda plecarii PSD din Executiv.

"Acum, pentru ca partenerii de la PSD au plecat de la guvernare sa pun batista pe tambal si sa nu mai fac nimic in Guvern de teama unei motiuni de cenzura? Nici poveste! Mergem mai departe", a spus premierul.

"Trebuie luate aceste masuri", a mai declarat Boc.

"Am decis aceasta formula pentru ca este si o conditionalitate cu Comisia Europeana si FMI si am responsabilitatea fata de Romania sa ma asigur ca aceste lucruri se intampla, punand pe masa Parlamentului inainte de a se intra in campania electorala, pentru ca odata cu intrarea in campania electorala sunt convins ca o asemenea lege nu mai are sanse sa mearga.

Iar daca o trimiteam la Parlament (ca proiect de lege normal - n.r.), v-as ruga sa va amintiti ce s-a intamplat cu proiectul de lege privind desfiintarea pensiilor parlamentarilor. Nimic. Acolo zace de mai bine de trei, patru sau cinci luni de zile. Va dati seama ca prin acest proiect desfiintam pensiile parlamentarilor si daca m-as duce cu el la dezbatere in Parlament, stiti ce consecinte pot sa apara", si-a motivat Boc decizia de a merge in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #guvern, #lege, #pensii , #stiri Emil Boc