Boc: Nu s-a discutat despre noi taxe pentru a sustine o indexare a pensiilor

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 20:30
1166 citiri
Boc: Nu s-a discutat despre noi taxe pentru a sustine o indexare a pensiilor
Premierul Emil Boc/Sursa:Gov.ro

Premierul Emil Boc a spus, joi, la Arad, ca in Guvern nu s-a discutat despre o posibila introducere a unor taxe care ar trebui sa sustina o eventuala indexare a pensiilor.

"Nu s-a discutat asa ceva in Guvern. Asta a spus si doamna Sulfina Barbu, asta spun si eu. Cred ca daca cititi comunicatul Ministerului Muncii aveti raspunsul la intrebare", le-a raspuns Emil Boc jurnalistilor care l-au intrebat daca s-a discutat in Guvern despre introducerea unei noi taxe.

Premierul si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au participat joi la deschiderea santierelor autostrazii Nadlac-Arad.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat miercuri ca a trimis Ministerului Finantelor mai multe variante de buget, inclusiv pe cea cu indexarea pensiilor cu 6,5% in medie pentru 2012, aratand ca MF va spune daca exista resurse financiare pentru acoperirea impactului bugetar de trei miliarde lei.

"Referitor la proiectia bugetara, specific ca noi am mers cu mai multe variante cu Ministerul Finantelor si, daca va fi o intrebare referitoare la pensii, sigur, noi am transmis catre Ministerul Finantelor si varianta de indexare a pensiilor, asa cum este prevazut in lege, important este sa existe resurse financiare pentru ca acest lucru sa se intample", a precizat Sulfina Barbu in cadrul audierii sale din Comisia de munca a Camerei Deputatilor.

Potrivit democrat-liberalei, indexarea pensiilor ar fi cu 6,5% in medie, "ceea ce ar insemna un impact bugetar de aproximativ trei miliarde de lei". "Asteptam datele de la Ministerul de Finante sa vedem daca exista aceste resurse financiare pentru ca, daca exista resursele financiare disponibile, cred ca toata lumea isi doreste ca lucrul acesta sa se intample, in conditiile in care nu am luat in calcul si, specific, nu am luat in calcul nicio crestere a unei alte contributii sau a unei alte taxe", a spus Sulfina Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boc taxe indexare pensii , #stiri Emil Boc