Boc: Nu preiau mandatul pentru a deveni mai popular

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 12:25
1587 citiri
Boc: Nu preiau mandatul pentru a deveni mai popular

Asigurarea stabilitatii, asumarea bugetului pentru anul viitor, adoptarea legii responsabilitatii fiscale si cea a sistemului unitar de pensii, precum si continuarea reformelor reprezinta principalele obiective ale viitorului Guvern, a declarat, joi, premierul desemnat Emil Boc.

Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, Boc a multumit presedintelui pentru desemnare, aratand ca este constient de responsabilitatea mandatului.

"Preiau mandatul nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru Romania", a spus Boc.

El a aratat ca este nevoie rapid de un guvern care sa confere stabilitate, sa isi asume bugetul pentru anul viitor, sa adopte legea responsabilitatii fiscale si cea a sistemului unitar de pensii si sa continue procesul de modernizare a statului.

Premierul desemnat a vorbit si despre reducerea numarului de parlamentari, in baza referendumului privind Parlamentul unicameral.

"Cred in valoarea parteneriatului in politica, in valoarea principiului solidaritatii, in parteneriatul institutional, corect si in interes public cu presedintele Romaniei, cu Parlamentul si cu celelalte autoritati ale statului.

Cred in valoarea principiului solidaritatii, in solidaritatea dintre noi, romanii, indiferent de etnie, si mai cred in solidaritatea noastra cu cei care o duc mai greu, cu cei care in vremurile acestea mai dificile au probleme. Avem nevoie in continuare de solidaritatea noastra a tuturor", a spus Boc.

El a aratat ca este increzator si in parteneriatul cu societatea civila, cu Biserica, cu sindicatele.

"Cred ca, aplicand o combinatie intre principiul parteneriatului si principiul solidaritatii, putem reusi, putem sa trecem peste aceste vremuri grele, dificile, care nu sunt numai in tara noastra, ci sunt peste tot in lume, si impreuna cu politicienii, cu Parlamentul, cu cei care vor fi la putere sau in opozitie, vom reusi sa dam Romaniei ceea ce romanii asteapta: stabilitate si prosperitate", a spus premierul desemnat.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca l-a desemnat pe presedintele PDL, Emil Boc, pentru functia de premier, mentionand ca a facut acest lucru luand in considerare propunerea democrat-liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #premier, #guvern, #buget , #stiri Emil Boc