Boc: Nu modificam indemnizatia si CASS daca aveam banii de la Rompetrol

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 17:01
1468 citiri
Boc: Nu modificam indemnizatia si CASS daca aveam banii de la Rompetrol

Premierul Emil Boc a sustinut, vineri, ca indemnizatia pentru mame si plata CASS nu erau regandite de Guvern daca statul nu trebuia sa plateasca 95 de milioane euro pagubitilor FNI si daca avea 590 milioane de dolari din privatizarea Rompetrol, dar marii analisti financiari ai mogulilor nu o spun.

Premierul a facut aceste afirmatii intr-o sedinta de lucru cu prefectii care a avut loc, vineri, la sediul Ministerului de Interne.

"Trebuie sa le spuneti romanilor ca, daca Guvernul nu era obligat prin AVAS sa plateasca 100 de milioane de euro despagubitilor de la FNI, nu trebuia sa regandeasca indemnizatia pentru mame, ca avea bani in buget .

Dar, Guvernul, prin AVAS, trebuia sa plateasca si a platit deja peste 95 de milioane de euro despagubitilor de la FNI.

Dar n-am vazut nicio analiza in aceasta tara si nicio televiziune a mogulilor facand o dezbatere pe marginea temei «Oare de ce plateste Romania 100 de milioane de euro din bani publici», care trebuiau sa fie la buget, banii din privatizarile de la AVAS, ca sa nu fim nevoiti sa ajustam in alta parte.

Sau daca aveam banii din privatizarea Rompetrol, cei 590 de milioane de dolari, nu aveam nevoie sa majoram contributiile de asigurari de sanatate pentru ca avem bani la buget. Dar n-am vazut dezbateri pe marginea acestor teme", le-a spus Boc prefectilor.

Totodata, premierul a precizat ca statul va continua sa plateasca sume importante pagubitilor FNI.

"Si partea cu desbagubitii de la FNI nu s-a incheiat. Mai exista o sentinta de aproximativ 300 de milioane de euro care trebuie sa fie platita de stat in continuare. Dar nu aud pe marii analisti financiari ai posturilor mogulilor vorbind o vorba despre acest lucru, dar stiu sa planga pe umarul altora", a afirmat premierul.

In opinia sefului Executivului, "mogulii" nu prezinta aceste informatii la televiziunile lor pentru ca au interese contrare Romaniei.

"Interesul lor este ca tara sa nu reuseasca, pentru ca numai atunci poti face afaceri murdare, cand tara nu reuseste. In vremuri de criza, vremuri dificile, prospera smecherii. Cand este ordine, nu se prospera", a mai spus Emil Boc.

#asigurari, #avas, #datorii, #indemnizatie, #mame, #rompetrol , #stiri Emil Boc