Boc nu exclude cresterea sumei garantate de stat la achizitionarea primei case

Marti, 26 Mai 2009, ora 09:00
1550 citiri
Boc nu exclude cresterea sumei garantate de stat la achizitionarea primei case

Guvernul ar putea majora plafonul de 60.000 de euro, reprezentand valoarea imprumutului garantat de stat pentru achizitionarea primei locuinte, si ar putea dubla suma totala alocata de Executiv pentru acest program, a declarat luni premierul Emil Boc, potrivit Newsin.

"Incepem cu 60.000 de euro. Daca viata ne va demonstra ca va trebui sa gandim o alta formula, nu avem rigiditate absoluta. Dupa cum avem flexibilitate sa mai marim fondul de garantii guvernamentale cu inca 100 de milioane de euro", a declarat Boc la RRA.

Premierul a spus ca, prin programul "Prima casa", bancile vor imparti riscul nerambursarii creditului cu statul si s-a declarat convins ca, din acest motiv, foarte multe banci vor fi interesate sa participe la programul guvernamental.

El a precizat ca statul devine proprietarul casei daca persoanele care contracteaza imprumutul nu reusesc sa achite ratele.

Bancile vor fi incluse in programul prin care statul garanteaza creditele pentru achizitionarea primei locuinte doar daca solicita un avans de maximum 5% si daca au dobanzi scazute, a declarat saptamana trecuta premierul Emil Boc, precizand ca bancile vor fi selectate in urma unei licitatii organizate de Ministerul Finantelor.

Prin alocarea celor 100 de milioane pentru acest program, prin Fondul de Garantare, ar putea fi achizitionate in 2009 locuinte in valoare totala de un miliard de euro, a mai spus premierul.

Seful Executivului a precizat ca statul garanteaza un imprumut de cel mult 60.000 de euro pentru ca pretul mediu de achizitionare a unui apartament este, la nivel national, de circa 60.000 de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#banci, #boc, #crestere, #imprumut, #proprietar, #rata, #stat, #suma , #stiri Emil Boc