Boc nu confirma cifra de 1 milion de someri in 2010

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 09:28
1503 citiri
Boc nu confirma cifra de 1 milion de someri in 2010

Emil Boc a declarat ca nu are "niciun temei" pentru a confirma datele secretarului de stat din Ministerul Muncii, Mihai Seitan, potrivit caruia numarul somerilor poate ajunge la 1 milion in 2010, si spune ca numarul bugetarilor care vor fi concediati va fi decis in functie de resursele financiare, informeaza NewsIn.

"In functie de cati bani vom avea, vom decide in 2010 exact numarul de personal, nu exista o cifra prestabilita. Este vorba despre economii care se fac, nu despre persoane. (...) Nu exista in niciun acord semnat de Romania o cifra prestabilita de concedieri", a declarat Boc, intrebat cati bugetari vor fi concediati.

Premierul in exercitiu a mai spus ca nu poate confirma informatia lansata joi de Mihai Seitan - fostul sau consilier, actual secretar de stat in Ministerul Muncii - potrivit caruia in Romania ar putea fi 1 milion de someri in 2010.

"Nu pot sa confirm asa ceva pentru ca nu am niciun temei sa confirm acest lucru", a spus Boc.

Intrebat daca numarul de someri va fi mai mare sau mai mic, premierul in exercitiu a declarat ca, in opinia sa, acesta va fi mai mic decat cel estimat de Seitan, dar nu a prezentat o cifra.

Rata somajului va ajunge la 10% in prima parte a anului viitor, cand numarul persoanelor fara loc de munca ar putea ajunge la un milion, cifra care-i include si romanii care vor reveni din strainatate, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mihai Seitan.

In septembrie, numarul total de someri a crescut cu 23.467 fata de august, pana la 625.140, nivel maxim al ultimilor cinci ani si cinci luni, iar rata somajului a urcat la 6,9%, arata ultimele date publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #rata, #seitan, #somaj, #someri , #stiri Emil Boc