Boc: nu avem o discutie in acest moment despre majorarea cotei unice

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 16:57
1425 citiri
Boc: nu avem o discutie in acest moment despre majorarea cotei unice

Guvernul nu a discutat despre majorarea sau reducerea cotei unice, care va ramane la nivelul actual, de 16%, desi exista in prezent in discutie mai multe "scenarii", a declarat duminica primul-ministru Emil Boc, informeaza Mediafax. 

"Nu am avut si nu avem o discutie in acest moment despre majorarea cotei unice. Nici despre micsorare. Scenarii sunt in discutie, dar, repet, in acest moment, cota unica este de 16%", a declarat premierul Boc.

Impozitul minim va fi eliminat in aceasta toamna, iar mentinerea cotei unice de impozitare de 16% ramane un obiectiv fundamental al Guvernului, a anuntat, vineri, premierul Emil Boc, prezent la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010".

"Se elimina impozitul minim incepand cu aceasta toamna. Am apreciat si am spus demult ca acest impozit minim si-a produs efectul pe care l-am dorit si in aceasta toamna va fi eliminat", a spus Boc.

El a precizat totodata ca autoritatile vor mentine cota unica de 16%, considerand ca impozitarea progresiva nu poate aduce venituri suplimentare la buget fata de nivelul actual.

"Cota unica de 16% va fi mentinuta. Va spun sincer, impozitarea progresiva nu aduce ceea ce cred unii, ca poate aduce mai mult la bugetul de stat. Am avut cota progresiva in Romania si ponderea veniturilor in PIB tot 30-31% a fost, fara un surplus.

In 2005, cu introducerea cotei unice, a crescut ponderea veniturilor pe aceasta componenta, deci nu avem motive sa spunem ca ar trebui eliminata cota, fiind si un semn de stabilitate si coerenta a activitatii economice", a aratat premierul. 

#impozit minim, #cota unica, #impozitare, #boc , #stiri Emil Boc