Boc: Nu am spus niciodata ca va curge foarte repede lapte si miere

Joi, 31 Martie 2011, ora 22:57
1331 citiri
Boc: Nu am spus niciodata ca va curge foarte repede lapte si miere

Efectele iesirii din recesiune nu pot aparea peste noapte, ci reprezinta doar un semnal psihologic ca economia evolueaza pozitiv, iar Guvernul nu a sustinut niciodata ca din primavara acestui an "va curge lapte si miere", a declarat premierul Boc, acuzand televiziuni de manipulare pe aceasta tema, potrivit Mediafax.

"Eu am spus un singur lucru, ca Romania are toate sansele ca la sfarsitul primului trimestru sa iasa din recesiune. Daca s-a intamplat, vom sti cand Institutul National de Statistica ne va da datele oficiale.

N-am spus niciodata insa, si aici este marea manipulare a unor televiziuni pe care o practica, ca a doua zi dupa ce vor exista doua trimestre de crestere consecutiva din punct de vedere economic va fi lapte si miere. Nu va fi", a spus Boc, intr-o conferinta de presa sustinuta, joi, la Guvern.

El a cerut ca toti cei care vorbesc despre recesiune sa explice tehnic cu exactitate ce presupune acest lucru fara sa amageasca populatia in asteptari "care nu pot sa apara peste noapte", precum si sa arate clar ca aceste date vor fi confirmate sau infirmate de catre autoritati prin Institutul National de Statistica.

Premierul a amintit ca datele privind evolutia economiei in primul trimestru sunt prezentate dupa un anumit interval.

La mijlocul lunii februarie, premierul a declarat ca sunt semne ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie.

Guvernul si FMI estimeaza pentru acest an o crestere economica de 1,5%.

Pentru a iesi tehnic din recesiune, economia unei tari trebuie sa inregistreze cresteri in doua trimestre consecutive. In ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% fata de cel anterior.

Institutul National de Statistica va prezenta pe 13 mai evolutia Produsului Intern Brut in primul trimestru din acest an. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#emil boc, #iesire din recesiune, #recesiune, #fmi, #guvern , #stiri Emil Boc