Boc: Nu am deschis surubul angajarii in sectorul public

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 12:18
1612 citiri
Boc: Nu am deschis surubul angajarii in sectorul public

Decizia Guvernului de a permite angajarea pe posturile vacante a unor functionari care sa lucreze la atragerea fondurilor comunitare nu presupune "deschiderea surubului angajarilor" in sectorul public si nici nu incalca acordul incheiat cu Fondul Monetar International, a declarat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

El a sustinut ca ordonanta de urgenta adoptata, miercuri, de Guvern privind ocuparea unor posturi in sectorul public permite doar suplimentarea, acolo unde este cazul, a numarului de posturi pentru atragerea fondurilor europene, in vederea diminuarii restantelor si a intarzierilor inregistrate pana in prezent in acest proces.

"Aceasta ordonanta de urgenta nu modifica nimic din cadrul legal existent si agreat cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana cu privire la angajarile in sectorul public. Acele posturi care raman vacante se orienteaza cu prioritate numai spre fonduri europene, pentru acele sectoare unde avem personal deficitar, tocmai pentru a avea coordonarea acestui element. Deci n-am deschis surubul angajarilor in sectorul public de stat, ci dimpotriva, acel procent de 15% permis in urma vacantarii posturilor, adica la sapte disponibilizari se poate face o angajare, acea angajare sa se faca cu prioritate pe acele domenii legate de fondurile structurale", a spus Boc, intr-o intalnire cu reprezentanti ai unor organizatiilor neguvernamentale pe tema absorbtiei fondurilor europene.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanta de urgenta, ca va angaja personal suplimentar "cu prioritate" in structurile implicate in atragerea si gestionarea fondurilor comunitare, in limita celor 15% din totalul locurilor vacante care pot fi ocupate in sectorul public si prin redistribuire de posturi din alte institutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajari, #boc, #europene, #fonduri, #public, #sector , #stiri Emil Boc