Boc, nemultumit de analiza Concurentei pe carburanti

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 23:04
1700 citiri
Boc, nemultumit de analiza Concurentei pe carburanti

Guvernul a discutat, in sedinta de miercuri, o informare a Consiliului Concurentei privind cresterile de pret la carburanti, dar documentul a fost considerat drept unul prea general de catre premierul Emil Boc, care a cerut refacerea materialului, au relatat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Premierul a cerut lamuriri suplimentare si a solicitat Consiliului Concurentei sa refaca documentul, considerand ca acesta continea doar date generale", au aratat sursele.

Potrivit acestora, presedintele Consiliului Concurentei a invocat ca nu a putut strange probe care sa indice daca pe piata carburantilor exista sau nu o situatie de monopol si ca, din acest motiv, nici nu poate prezenta o concluzie a verificarilor care sa conduca la eventuale sanctiuni.

Premierul i-a reprosat insa ca materialul redactat nu este suficient, ci mult prea general, spunandu-i ca aceasta nu este o critica personala fata de seful institutiei, ci fata de intregul Consiliu al Concurentei.

La finalul sedintei de guvern, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a declarat ca premierul Emil Boc a fost nemultumit de informarea prezentata de Consiliul Concurentei si a cerut presedintelui institutiei sa lucreze cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru a realiza o analiza suplimentara pe baza careia sa isi poata "fundamenta deciziile".

In luna ianuarie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a intocmit un raport privind producatorii si distribuitorii de carburanti, prezentat in premiera de MEDIAFAX, in care se spune ca pretul la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#emil boc, #scumpire benzina, #pret benzina, #pret carburanti, #scumpiri carburanti, #consiliul concurentei , #stiri Emil Boc