Boc: Nabucco reprezinta in continuare o prioritate

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 10:34
1066 citiri
Boc: Nabucco reprezinta in continuare o prioritate

Proiectul Nabucco reprezinta in continuare o prioritate, dar Romania va analiza orice initiativa care poate contribui la securitatea energetica a tarii si a Uniunii Europene, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, la plecarea spre Budapesta, unde va participa si la o reuniune pe teme energetice.

"Nabucco reprezinta in continuare o prioritate, dar vom analiza cu interes orice initiativa care va putea contribui la securitatea energetica a Romaniei si a Uniunii Europene", a spus Boc, potrivit Mediafax.


El a aratat ca, la Budapesta, statele din centrul si estul Europei vor insista pentru o politica comuna privind furnizarea si transportul de petrol si gaze, cu scopul de a identifica solutii alternative la "perturbarile fluxului energetic".


Vicepresedintele Gazprom, Alexander Medvedev, s-a intalnit, in urma cu o saptamana, la Bucuresti, cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru o discutie la finalul careia ministrul a anuntat ca Gazprom a invitat oficial Romania in proiectul gazoductului South Stream si a propus autoritatilor sa colaboreze cu Romgaz Medias in domeniul explorarii si dezvoltarii de zacaminte de gaze in afara tarii, inclusiv in Federatia Rusa.


Gazoductul South Stream este dezvoltat de Gazprom impreuna cu compania italiana Eni si este considerat un concurent al Nabucco, sustinut de UE ca alternativa la livrarile de gaze rusesti.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, # nabucco, # gaze , #stiri Emil Boc