Boc: MTI a investit cel mai bine banii; Berceanu: Ma laudati, o sa am parte de comisie de ancheta

Sambata, 22 August 2009, ora 12:59
1680 citiri
Boc: MTI a investit cel mai bine banii; Berceanu: Ma laudati, o sa am parte de comisie de ancheta

Premierul Emil Boc a declarat sambata, aflandu-se in vizita la santierul Autostrazii Bucuresti-Ploiesti, ca Ministerul Transporturilor a investit cel mai bine banii publici, Radu Berceanu replicandu-i, in gluma, ca daca este laudat se asteapta la o Comisie parlamentara de ancheta, relateaza NewsIn.

"Sunt aici pentru a sublinia ca Ministerul Transporturilor este ministerul care a reusit sa investeasca cel mai bine banii publici pe lucrari de investitii", a afirmat Emil Boc, aflat in vizita pe santierul de constructie a Autostrazii Bucuresti - Ploiesti.

"Ministerul Transporturilor se afla la 50% in investitiile din programul investitional", a sustinut premierul. In acest context, Boc a anuntat ca, la rectificarea de buget se vor aloca resurse financiare suplimentare pentru infrastructura, iar Ministerul Transporturilor va primi "peste 125 milioane euro suplimentari pentru a putea continua lucrarile de inftrastructura".

"Vara aceasta infrastructura nu are vacanta", a anuntat premierul, subliniind ca pe santierul de constructie a Autostrazii Bucuresti - Ploiesti sunt prezenti 650 de oameni care lucreaza cu 400 de utilaje, in conditiile in care la inceputul anului "nu exista nimic".

Boc si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul anului 2009, vor fi terminati 30 de km de autostrada la strat de binder, urmand ca anul viitor sa se toarne ultimul strat, iar la sfarsitul lui 2010 "romanii sa poata circula pe aceasta ruta de autostrada".

Intrebat daca va veni lunar pentru a verifica stadiul lucrarilor, Boc a raspuns ca da, "bineinteles". "Asa-i la romani, daca nu-i urmaresti, nu-si fac treaba. Daca stiu ca-i controlezi, se face treaba", a explicat premierul. Emil Boc si-a exprimat speranta ca, poate cand el si ministrul Radu Berceanu isi vor incheia mandatul, "in 2012", atunci "poate nu va mai fi nevoie sa stam cu lupa pe constructori".

Afirmatiile premierului au fost intrerupte de remarca ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.

"Daca ma mai laudati, o sa am parte de o Comisie parlamentara de ancheta saptamana viitoare", a comentat ministrul. "Sa fie, sa verifice, pentru ca, din fericire, lucrurile se misca in materie de infrastructura", s-a aratat linistit premierul.

Pe de alta parte, Boc a subliniat ca rata somajului se afla "sub control", fiind de 6,3%, aratandu-se convins ca anul viitor vor fi resurse financiare suplimentare pentru "suplimentare pentru modernizarea tarii". De asemenea, a asigurat ca, in ceea ce priveste Inspectoratul de Stat in Constructii si OSIM, "echipele de control se afla in lucru".

Cat priveste rectificarea bugetara, intrebat fiind daca unor ministere le vor fi reduse fondurile la rectificare, premierul a raspuns ca se vor lua in considerare rezultatele analizelor. 

"Vom face aceste ajustari si in functie de cheltuielile facute si de modul in care au reusit sa cheltuiasca si banii pe investitii. Vom face aceasta analiza in sedinta de guvern de miercuri", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#boc, #berceanu, #salarii, #investitii , #stiri Emil Boc