Boc: lucrarile slabe de pe Coridorul IV vor fi respinse

Marti, 07 Iunie 2011, ora 14:30
1241 citiri
Boc: lucrarile slabe de pe Coridorul IV vor fi respinse

Premierul Emil Boc le-a cerut constructorilor tronsoanelor de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean sa respecte graficul de executie si cerintele de calitate ale proiectelor si i-a avertizat ca nu vor fi acceptate lucrari sub standardele valabile din alte state membre ale Uniunii Europene, relateaza Mediafax.

El a fost prezent, marti, la ceremonia de semnare a ultimelor trei contracte, de 427,5 milioane euro, pentru proiectarea si executia unor segmente ale autostrazii Orastie-Sibiu care au fost contestate, dupa ce primul lot a fost semnat in luna mai alaturi de alte patru pachete de autostrazi.

"Avem toleranta zero fata de orice lucrare proasta sau nerealizata la timp. Sunt convins ca nu vom avea dispute daca lucrarile sunt efectuate la aceleasi standarde de calitate ca in alte tari UE si in graficul stabilit.

Daca avem calitate si termene respectate, vom fi cei mai buni prieteni, daca nu, nu vom avea nici cea mai mica toleranta", a spus Boc constructorilor.

Un avertisment similar a fost transmis acestora de catre seful Guvernului si in luna mai, la semnarea primelor contracte pentru autostrada.

Premierul a mai aratat, marti, ca in ultima luna au fost semnate de catre Ministerul Transporturilor contracte in valoare totala de 1,1 miliarde euro pentru realizarea a 160 kilometri de autostrada si a apreciat ca acest lucru este posibil atunci cand exista "un ministru performant".

Ministerul Transporturilor a licitat in total noua pachete de tronsoane de autostrada, din care cinci au fost semnate in luna mai, trei contracte au fost semnate marti, urmand ca ultimul pachet sa fie semnat in perioada urmatoare, dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) va solutiona contestatia depusa.

Licitatia ramasa in prezent fara castigator se refera la lotul al doilea al autostrazii Timisoara-Lugoj, castigat de asocierea italiana Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d'Acqua-Cossi Construzioni, cu o oferta de 445,64 milioane lei.

Licitatia a fost contestata de Confort SA Timisoara-Monteadriano, Tehnologica Radion-Gabriel Couto-Amandio Carvalho-Lena-Rosas-Arcadis si Asocierea Construcciones Y Promociones Balzola-Robert Alcisa-Puentes din Spania, urmand ca CNSC sa dea un rezultat in perioada urmatoare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, # lucrari la tronsoane de autorstrada, # autostrada, # constructori autostrada , #stiri Emil Boc