Boc: Legea salarizarii unitare trebuie finalizata

Marti, 24 August 2010, ora 00:55
1555 citiri
Boc: Legea salarizarii unitare trebuie finalizata

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca legea salarizarii unitare trebuie finalizata deoarece fara ea nu poate fi intocmit bugetul, principiul pe care se merge fiind ca cei care au pierdut 25% din salariu sa recupereze o parte in 2011, potrivit Mediafax. 

Emil Boc a precizat, la Ministerul Muncii, unde s-a intalnit cu sindicalistii, ca a fost doar o noua discutie privind salariul minim pe economie, dar ca negocierile vor continua. El a subliniat ca discutiile s-au axat in principal pe legea salarizarii unitare deoarece Guvernul, in septembrie, va promova legea in Parlament si va stabili salariul minim pe 2011.

"Avem nevoie de aceasta lege pentru ca fara lege nu putem face bugetul pe anul viitor", a declarat premierul. El a spus ca principiul de baza pe care se merge este ca cei care au pierdut la salarii prin diminuarea cu 25% vor recupera o parte in 2011.

"De aici incepe discutia", a precizat Emil Boc. Premierul a spus ca vineri va avea loc o intalnire cu patronatele. O intalnire pe aceste teme a avut loc si vineri, la Palatul Victoria, la discutii participand si premierul Emil Boc.

Atunci, sindicalistii au spus ca luni vor primi din partea Guvernului proiectul noii Legi a salarizarii, urmand sa aiba loc discutii intre cele doua parti pentru analizarea acestuia.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitri Costin, a declarat, vineri, la finalul discutiilor cu premierul, care au avut loc la Palatul Victoria, ca Legea 330 "va deveni istorie, in septembrie va fi inlocuita". Costin a mentionat ca salariile de referinta din aceasta noua lege a salarizarii nu vor mai fi cele din 2009, ci actualele salarii, adica cele diminuate cu 25 la suta.

Liderul BNS a mai spus ca premierul a discutat cu sindicalistii despre posibile majorari salariale cu 10-15 la suta, in 2011, mai mult pentru cei cu venituri mici, precizand ca, in prezent, o treime din populatia activa, respectiv 1,5 milioane de angajati, primeste salariul minim pe economie.

Costin a subliniat faptul ca in fiecare an va fi data o lege speciala care va stabili nivelul de salarizare, tinandu-se totodata cont de Legea bugetului din anul respectiv. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#boc, #legea, #salarizarii, #unitare , #stiri Emil Boc