Boc le promite chinezilor ajutoare de stat daca investesc in Romania

Luni, 15 August 2011, ora 11:52
1715 citiri
Boc le promite chinezilor ajutoare de stat daca investesc in Romania

Premierul Emil Boc le-a promis oamenilor de afaceri chinezi ca vor primi ajutoare de stat in cazul in care se hotarasc sa investeasca sume importante de bani in Romania si creeaza locuri de munca. In plus, acesta i-a asigurat ca legislatia interna permite acordarea unor astfel de facilitati, acceptate si de catre UE, informeaza Mediafax.

Seful Guvernului, aflat in China, a participat, luni, la Forumul economic romano-chinez, organizat la Beijing, unde a incercat sa ii convinga pe oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania.

"Romania ofera scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investitii si creeaza locuri de munca, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investitiei si de numarul locurilor de munca nou-create in Romania", a spus Boc, in discursul sustinut la Forum. 

Sambata, premierul arata ca firmele chineze au asigurat Guvernul roman ca vor participa la licitatiile pentru proiecte majore de investitii si ca vor solicita preturi reduse pentru executarea lucrarilor, cerand insa un tratament nediscriminatoriu fata de alte firme si interesandu-se si de un eventual ajutor de stat.


Reprezentantii Guvernului roman se afla in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 si 4 ale centralei culearo-electrice de la Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar si vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL). 

Alte proiecte in care Guvernul roman incearca sa ii atraga pe investitorii chinezi sunt linia metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centura a Capitalei si Canalul Dunare-Bucuresti. 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitii chineze, #ajutor stat chinezi, #locuri munca, #investitii, #companii chineze romania , #stiri Emil Boc