Boc isi stabileste prioritatile ca ministrul interimar al Muncii

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 13:16
1346 citiri
Boc isi stabileste prioritatile ca ministrul interimar al Muncii

Premierul Emil Boc a preluat vineri atributiile de ministru interimar al Muncii si a stabilit impreuna cu echipa de la minister prioritatile imediate, adica mediatizarea Codului Muncii ce intra in vigoare in mai, combaterea muncii la negru si elaborarea legii asistentei sociale, anunta NewsIn.

Dupa o scurta discutie cu fostul ministru Ioan Nelu Botis, Boc si fostul sau coleg de Guvern au facut declaratii de presa la minister, unde au fost prezentate prioritatile imediate in domeniu.

Mai intai, Boc i-a multumit lui Botis si echipei de la ministerul Muncii pentru faptul ca au reusit intr-un interval scurt de timp sa promoveze "cateva legi structurale, care au schimbat din temelii fie legislatia muncii, fie legislatia dialogului social si alte aspecte care tin de munca si protectie sociala" si a spus ca spera in colaborarea cu Botis in calitatea acestuia de membru al Comisiei de Munca din Camera.

"Am apreciat si apreciez in continuare munca pe care ministrul Botis a facut-o aici, daca e sa ne referim la doar doua din documentele importante adoptate de Parlament prin procedura asumarii: Codul Muncii si Legea Dialogului Social sunt doua legi care vor ramane ca si o piatra de temelie in constructia noii legislatii, ce va permite pe de o parte romanilor sa-si gaseasca mai usor un loc de munca, iar angajatorilor, pe de alta parte, sa angajeze mai usor.

Asteptam decizia CCR pentru ca si legea Dialogului Social sa intre in vigoare, care va schimba in bine relatiile sociale care exista intre diversi parteneri si nu in ultimul rand dialogul cu societatea civila asa cum a fost reglementat de lege", a spus Boc, laudand activitatea predecesorului sau.

Prima prioritate de la ministerul Muncii mentionata de Boc a fost "pregatirea intrarii in vigoare a Codului Muncii, avand in vedere ca in mai intra in vigoare trebuie mediatizate prevederile si cunoscute de toti pentru ca sunt schimbari fundamentale in bine in privinta relatiilor de munca". Premierul a spus ca o alta urgenta este combaterea muncii la negru.

"Astept de la acest minister ca prin inspectia muncii sa se realizeze o imbunatatire substantiala a combaterii muncii la negru pentru ca asta inseamna resurse suplimentare la bugetul de stat si o relatie corecta intre angajat si angajator in Romania", a afirmat Emil Boc.

"In al treilea rand e vorba de normele metodologice la legea zilierilor, lege care este deja aprobata si in 10 zile trebuie sa aprobam normele. In al patrulea rand e vorba de legea asistentei sociale, lege pe care dl ministru o are deja pregatita, urmeaza sa fie aprobata de catre Guvern si trimisa la Parlament in vederea adoptarii. Nu in ultimul rand, as sublinia importanta fondurilor europene, in contextul in care Romania are ca prioritate implementarea celor 12 mld euro care sunt astazi aprobate. De aceea, voi face o analiza consistenta cu ministerul si cu viitorul ministru", a mai spus el despre prioritatile ministerului.

#demisie botis, #emil boc, #ministrul muncii , #stiri Emil Boc