Boc isi pastreaza opinia conform careia stimulentele sa fie date pe criterii de performanta

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 14:33
868 citiri
Boc isi pastreaza opinia conform careia stimulentele sa fie date pe criterii de performanta

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, precizeaza ca premierul Emil Boc isi pastreaza punctul de vedere pe care l-a exprimat public si anume ca stimulentele trebuie sa se acorde potrivit legii si pe criterii de performanta, informeaza NewsIn.

"Urmare a unor materiale difuzate de mass-media referitoare la pozitia primului-ministru Emil Boc cu privire la acordarea de stimulente, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, face urmatoarea precizare: Primul-ministru Emil Boc isi pastreaza punctul de vedere pe care l-a exprimat public: stimulentele trebuie sa se acorde potrivit legii si pe criterii de performanta", transmite Guvernul.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat vineri informatia ca premierul Boc nu este de acord cu acordarea stimultentelor pentru angajatii ministerului de Finante.

Premierul Boc a avut si vineri, la Cluj, o interventie pe subiectul stimulentelor de la MF.

Astfel, desi a spus ca stimulentele "de la Finante erau un mecanism "pervers", acest tip de bonificatii va fi acordat si pe viitor, insa doar pe criterii de performanta si prin includerea acestuia in salariul de baza.

"Si un profesor si un medic care opereaza pe creier sau pe inima ar fi la fel de indreptatit sa ceara stimulente in Romania. Mecanismul pervers de la Finante se va corecta acum prin lege, iar stimulentele se vor da doar pe baza de performanta", a avertizat seful Executivului.

#boc, #criterii, #performanta, #stimulente , #stiri Emil Boc