Boc: Investitiile chineze in Romania sunt binevenite si sigure

Luni, 15 August 2011, ora 15:41
1817 citiri
Boc: Investitiile chineze in Romania sunt binevenite si sigure

Premierul Emil Boc a precizat, ca Romania si China nu au reusit pana acum sa fructifice in plan economic relatiile excelente de la nivel politic si a cerut investitorilor chinezi sa vina in Romania, tara cu oportunitati deosebite.

"Tarile noastre au o excelenta relatie din punct de vedere politic si acum trebuie sa dovedim un pragmatism - pe care sunt convins ca cele doua parti il au si pot sa il materializeze - de a fructifica in plan economic excelenta colaborare in plan politic", a declarat Emil Boc la inceputul discursului sustinut luni la Beijing.

Primul-ministru roman s-a aratat increzator ca tara noastra poate constitui "o poarta de intrare" a Chinei in Europa, in contextul in care economia Romaniei este in dezvoltare, costul fortei de munca este inca scazut, iar oportunitatile de afaceri sunt numeroase.

Printre avantajele pe care le prezinta Romania pentru un investitor chinez, Boc a mentionat stabilitatea geopolitica si strategica conferita de catre integrarea in structurile euroatlantice, cota unica de 16%, calificarea si competentele lingvistice a fortei de munc , un nivel al datoriei publice de numai 31,5% din PIB, prudenta politicilor bugetare si fiscale, increderea aratata de catre agentiile de rating perspectivelor economiei romanesti, flexibilizarea apreciabila a pietei muncii si limitarea deficitului bugetar.

Premierul a aratat ca guvernul sau a adoptat o serie de masuri de austeritate, cum ar fi reducerea numarului si salariilor bugetarilor, cresterea numarului contributorilor la sistemul de sanatate pentru a avea fonduri necesare investitiilor astfel incat economia romaneasca sa fie atractiva pentru oamenii de afaceri, iar sansele relansarii economice sa fie mai mari.

"Sunt cateva dintre masurile pe care le-am luat cu un singur scop: a mentine deficitul bugetar sub control si, in acelasi timp, de a reorienta mai multi bani spre investitii si locuri de munca. Pentru ca diminuarea cheltuielilor de functionare a statului a insemnat ca am avut mai multi bani la dispozitie pentru a aloca spre investitii. (...) Este o dovada a faptului ca reorientarea Guvernului este pragmatica spre ceea ce inseamna sustinerea dezvoltarii", a spus Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii China, #emil boc, #companii chineze, #relatii china romania , #stiri Emil Boc