Boc: in orice societate democratica protestele exista

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 16:31
1133 citiri
Boc: in orice societate democratica protestele exista

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Iasi, ca proteste sindicale exista in orice societate democratica si a subliniat ca masurile de austeritate sunt necesare pentru depasirea crizei, intrebat fiind de un jurnalist ce parere are despre manifestatiile anuntate de sindicate in perioada urmatoare, potrivit NewsIn.

"In orice societate democratica protestele exista, sa nu credeti ca exista vreo dorinta a primului ministru sau a Guvernului de a lua masuri dure din punct de vedere economic.

Si noi puteam sa fim populisti si sa ducem tara la un nivel de indatorare doar pentru a cheltui totul pe consum, iar maine tara sa ajunga in imposibilitatea de a-si asigura returnarea acelor bani pentru ca nu a investit in dezvoltare", a declarat primul ministru, in conferinta de presa.

Boc a adaugat ca Guvernul este nevoit sa plateasca salarii si pensii in conditiile in care economia nu inregistreaza o crestere de 8% ca in 2008, an in care a fost insa un deficit de 5,2%, iar salariile si pensiile au fost majorate.

"Luam aceste masuri de austeritate pentru ca suntem nevoiti sa depasim mai usor perioada de criza si sa asiguram o crestere economica sanatoasa.

Prin depasire usoara inteleg masuri aspre, dar corecte pe termen mediu si lung cu romanii, cu costuri politice si sociale pe care ni le-am asumat.

E simplu sa spui cinci miliarde de euro la pensii, dar, atunci, sa nu ne mai intrebe nimeni de ce nu se face o scoala, un spital, o autostrada, o centura ocolitoare, de ce nu se aduc cei 34 miliarde de euro de la UE pentru a asigura cofinantarea nationala", a adaugat Boc. 

#boc, #poteste, #sindicate , #stiri Emil Boc