Boc: In anii '90 ar fi costat mult mai putin exproprierile

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 19:33
1555 citiri
Boc: In anii '90 ar fi costat mult mai putin exproprierile

Premierul Emil Boc, care a inspectat, sambata, lucrarile la soseaua de centura a municipiului Drobeta Turnu Severin, a declarat ca exista probleme privind achitarea banilor catre persoanele expropriate, apreciind ca aceasta problema ar fi putut fi rezolvata cu bani mai putini in anii '90. 

Premierul, care a mers pe santierul soselei de centura a municipiului Drobeta Turnu Severin impreuna cu ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a spus ca lucrarile sunt in grafic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a spus ca exista insa probleme legate de achitarea banilor catre persoanele expropriate, precizand ca aceasta este o problema care se regaseste in cazul tuturor soselelor de centura si care ar fi putut fi rezolvata in anii '90.

"Ne ramane noua ca in 2011-2012 sa asiguram din banii rezultati din privatizari si vanzarea CFR Marfa fondurile pentru cofinantarea proiectelor europene si pentru a suporta cheltuielile legate de despagubiri. Sunt cheltuieli foarte mari si pentru plata utilitatilor, si pentru plata terenurilor.

La nivelul anilor '90 ne-ar fi costat mult mai putin daca faceam atunci exproprierile pentru marile lucrari de infrastructura, probabil ca erau la un sfert cheltuielile fata de acum", a declarat premierul.

In timp ce coloana oficiala se deplasa pe soseaua de centura, in fata acesteia au aparut doi cai, moment in care toate masinile oficialilor au incetinit. Ulterior, premierul Emuil Boc a spus, fiind intrebat de jurnalisti despre acest incident, ca dupa ce soseaua va fi data in folosinta nu vor mai exista probleme de acest gen.

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Drobeta Turnu Severin au inceput in vara anului 2008, fiind executate de consortiul italian Pizzarotti-Tirrena Scavi si avand termen de finalizare 55 de luni. Contractul are o valoare de aproximativ 35,5 de milioane de euro, din care 75 la suta reprezinta finantare europeana.

Lungimea soselei de centura este de 12 kilometri. In acelasi contract, este prevazuta si reabilitarea DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Orsova, pe sectiunea Severin-Bahna, durata contractului fiind de 48 de luni.

Premierul Emil Boc declara, in luna august, ca in acest an Guvernul isi propune sa finalizeze centurile ocolitoare ale municipiilor Sibiu, Cluj, Turnu Severin si Lugoj, cativa kilometri din Autostrada Transilvania si sa continue lucrarile la autostrada Cernavoda-Constanta si la centura Bucurestiului. 

Autostrada care asigură legătura dintre Moldova şi Transilvania, tot mai aproape de realitate. Anunțul ministrului Transporturilor
Autostrada care asigură legătura dintre Moldova şi Transilvania, tot mai aproape de realitate. Anunțul ministrului Transporturilor
CNAIR a semnat contractul pentrru finalizarea studiului de fezabilitate necesar construirii celor 164 de km ai autostrăzii care asigură legătura dintre Moldova şi Transilvania, şi anume...
#exproprieri, #emil boc, #premier, #lucrari, #infrastructura , #stiri Emil Boc

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO