Boc: Impozitul pentru mai multe case, valabil pe termen lung

Joi, 16 Iunie 2011, ora 22:58
1147 citiri
Boc: Impozitul pentru mai multe case, valabil pe termen lung

Impozitul suplimentar pentru mai multe proprietati va fi pastrat si in anii urmatori, potrivit prim-ministrului Emil Boc. Acesta a precizat ca se arata nemultumit de decizia Parlamentului de a limita doar in acest an impozitarea suplimentara a proprietarilor cu mai multe case.

"Am o nemultumire personala, deoarece Parlamentul, printr-un amendament, a decis ca aceste impozite sa fie aplicate doar pana la finele anului 2011, ori Guvernul nu a decis asa ceva. Sunt intr-un profund dezacord cu aceasta decizie. Am cerut in Guvern sa fie pregatit un act normativ ca si in 2012, dar si in anii urmatori sa fie platite impozite suplimentare pentru mai multe proprietati.

Cred ca aceia care au mai multe case pot sa plateasca mai mult fara niciun fel de probleme", a spus Boc, la postul B1 TV.

Surse oficiale au declarat anterior ca Guvernul a decis sa mentina regula privind impozitarea suplimentara a proprietarilor de mai multe case si autoturisme cu o capacitate cilindrica peste 2.000 cmc, astfel incat sistemul sa fie aplicat si anul viitor, dupa ce Parlamentul a decis ca impozitele majorate sa fie valabile doar in acest an.

 

"Problema acestor impozite suplimentare a fost discutata in sedinta de joi a Guvernului, stabilindu-se sa fie luate masuri pentru ca acest sistem sa fie aplicat in continuare", au declarat sursele.


In vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

 

Majorarea impozitelor a fost decisa prin ordonanta de urgenta.


Ordonanta a fost aprobata prin lege de Parlament, lege care a fost publicata la finele saptamanii trecute in Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede ca aceste impozite vor fi mentinute doar pana la 31 decembrie 2011.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#impozit case, #impozite, #emil boc, #impozitare suplimentara, #cladiri , #stiri Emil Boc