Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: ilegalitatea reducerii salariilor, fara fundament juridic

Boc: ilegalitatea reducerii salariilor, fara fundament juridic

Deciziile de ilegalitate a reducerii salariilor, formulate de Tribunalele din Valcea si Calarasi, nu au niciun fundament sau substanta juridica pentru a castiga la instantele superioare din perspectiva dreptului comunitar, deoarece tribunalul invoca gresit o prevedere CEDO, afirma premierul Emil Boc, citat de Mediafax. 

Intrebat, luni seara, intr-o emisiune a TVR, cum va rezolva problema celor care castiga in justitie in cazul reducerii cu 25% a salariilor, seful Guvernului a sustinut ca acestea sunt cazuri "cu totul si cu totul izolate" si la nivelul primei instante.

"Am vazut ca este o situatie la Valcea si alta la Calarasi care, dupa analiza pe care am vazut-o dimineata, nu au niciun fundament sau substanta juridica pentru a castiga la instantele superioare din perspectiva dreptului comunitar pe care-l invoca.


Altfel spus, in mod gresit este invocat de care instanta respectiva o prevedere din Conventia Europeana (a Drepturilor Omului-n.r.), care nu este aplicabila in cazul respectiv. Eu am incredere in justitia romana ca, in instantele superioare, aceste decizii vor fi desfiintate", a spus Boc.


Magistratii Tribunalului Valcea au decis ca reducerea salariilor cu 25% in cazul a sase functionari de la Primaria Voineasa si a doi judecatori care au contestat in instanta decizia de diminuare a salariilor este ilegala, astfel ca cele opt persoane ar urma sa isi primeasca banii inapoi.


Si Tribunalul Calarasi a decis ca retinerea a 25% din indemnizatia de concediu in cazul profesorilor este ilegala, astfel ca autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1339 ori
Citeste mai multe desprereduceri salarii boc