Boc: Iesirea din recesiune e un semnal ce trebuie privit cu prudenta si realism

Vineri, 13 Mai 2011, ora 14:48
1282 citiri
Boc: Iesirea din recesiune e un semnal ce trebuie privit cu prudenta si realism

Premierul Emil Boc a declarat ca iesirea din recesiune, confirmata vineri de INS, este un semnal pozitiv, dar care trebuie privit cu "responsabilitate, prudenta si realism" si ca accelerarea reformelor este necesara pentru ajungerea la crestere economica, relateaza NewsIn.

"In ceea ce priveste iesirea oficiala din recesiune, este un semnal pozitiv care trebuie privit cu responsabilitate, cu prudenta si cu realism.

Este semnalul ca economia trece de la minus pe plus si ca acest lucru trebuie consolidat in perioada urmatoare.

In al doilea rand, este adevarat ca va mai trece o perioada de timp pana cand oamenii vor resimti cu adevarat in buzunare efectele cresterii economice, dar prin faptul ca de astazi oficial trecem de pe partea de minus pe partea de plus a economiei este un lucru pozitiv, care asa cum am spus este de privit cu responsabilitate, cu realism, cu prudenta", a comentat vineri Boc.

El a interpretat usoara revenire a economiei ca un rezultat al reformelor dure luate de Guvernul sau, care trebuie sa continue.

"In acelasi timp, iesirea din recesiune este o dovada a faptului ca masurile dureroase si nepopulare pe care le-am luat au fost cele corecte si necesare pentru tara pentru ca acum pasim pe un alt drum al cresterii economice.

Aceasta crestere economica nu va putea fi posibila in continuare daca nu se apasa in continuare pe accelerarea reformei.

Nu avem voie sa facem niciun pas inapoi in ceea ce priveste continuarea drumului pe care l-am inceput, nu avem voie sa cadem in patima populismului, avem nevoie de realism, avem nevoie ca in continuare sa punem accent pe investitii, pe locuri de munca, pe implementarea celor 12, 5 mld de euro din fonduri europene si nu in ultimul rand pe implementarea parteneriatului public-privat, care pot aduce resurse suplimentare in economie", a conchis Boc.

In ultimul trimestru din 2010, PIB-ul Romaniei a crescut, in termeni reali, cu 0,1% fata de trimestrul precedent, a anuntat, in martie, Institutul National de Statistica, care a mentinut datele initiale.

Astfel, produsul intern brut (date ajustate sezonier) estimat pentru trimestrul IV 2010 a fost de 128,4 miliarde lei preturi curente, in crestere, in termeni reali, cu 0,1% fata de trimestrul III 2010.

Primul-ministru Emil Boc a sustinut inca din februarie ca datele Institutului National de Statistica vor arata ca Romania poate anunta oficial in aprilie ca a depasit recesiunea economica. 

#emil boc, # iesirea din recesiune, # crestere economica , #stiri Emil Boc