Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Guvernul va evalua "dupa toamna" efectele impozitului minim asupra economiei

Boc: Guvernul va evalua "dupa toamna" efectele impozitului minim asupra economiei

Guvernul va evalua efectele impozitului minim asupra economiei si va stabili daca scopul pentru care s-a decis introducerea acestei taxe a fost atins, analiza care va fi efectuata insa "dupa toamna", a declarat, astazi, premierul Emil Boc.

"Impozitul este in vigoare si vom face analiza modalitatii in care s-a regasit in activitatea economica si daca scopul pe care si l-a propus l-a atins, dar dupa toamna", a spus premierul, in cadrul unei dezbateri pe teme economice, precizeaza Mediafax.

El a amintit ca introducerea acestui impozit a fost prevazuta de Guvern ca pe o masura impotriva evaziunii fiscale, dar si ca o alternativa la cresterea altor taxe si impozite.

"In conditiile contractiei economice, nu aveam alte alternative, trebuia sa crestem ori TVA, ori cota unica. Am ales din acest punct de vedere raul cel mai mic", a afirmat premierul.

Seful Guvernului a asigurat ca nu se intentioneaza, in prezent, introducerea altor taxe saumajorarea cotei unice de impozitare sau a TVA, singurele masuri fiscale aflate in pregatire fiind cele de sustinere a mediului de afaceri.

"Avem in pregatire si analiza neimpozitarea profitului reinvestitpentru tehnologii si cercetare, dar este o masura care trebuie corelata cu tot ce inseamna bugetul statului", a mai spus premierul.

De la 1 mai a fost introdus un impozit minim anual, stabilit in functie de veniturile firmei. Impozitul este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Firmele care inregistreaza profit vor plati in continuare un impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1282 ori