Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Guvernul este pregatit sa reduca cheltuielile din iulie

Boc: Guvernul este pregatit sa reduca cheltuielile din iulie

Premierul Emil Boc este convins ca masurile de reducere a cheltulilor pentru care si-a angajat raspunderea pot fi aplicate de la 1 iulie, declarand totodata ca Guvernul este pregatit pentru orice varianta daca Parlamentul nu va amenda la timp, conform deciziei CC, legile care includ aceste masuri, informeaza Mediafax.

El a aratat ca in mod sigur aceste legi vor fi aplicate de la 1 iulie, intr-o forma convenita pe baza deciziei Curtii Constitutionale.

Intrebat de jurnalisti cum va proceda daca Parlamentul nu va aviza la timp legile de reducere a cheltulilor bugetare , astfel incat sa poata fi aplicate incepand cu luna iulie, premierul a raspuns ca Guvernul este pregatit pentru orice varianta.

Curtea Constitutionala a decis vineri, cu majoritate de voturi, ca unele masuri de austeritatedin legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, respectiv cele referitoare la pensiile speciale ale procurorilor, judecatorilor si magistratilor CC, cele privind reducerea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, a indemnizatiei de insotitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum si cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 de lei, sunt neconstitutionale

Celelalte prevederi din legile austeritatii, printre care si reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, au fost declarate constitutionale. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1153 ori
Citeste mai multe despreausteritate boc cheltuieli de guvern masuri