Boc: Guvernul da administrarea FP catre Franklin Templeton

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 15:16
1788 citiri
Boc: Guvernul da administrarea FP catre Franklin Templeton

Guvernul a mandatat vineri reprezentantii statului in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) sa semneze forma finala a contractului cu Franklin Templeton Investment pentru administrarea Fondului, a anuntat premierul Emil Boc.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca, tot in sedinta de vineri, Guvernul a aprobat contractul cu Franklin Templeton Investment, care a fost renegociat in luna august a anului trecut.

Compania Franklin Templeton Investments a castigat licitatia pentru administrarea Fondului Proprietatea la inceputul lunii iunie, avand o oferta mai buna decat a concurentului din etapa finala, Morgan Stanley Investment Management.

Compania americana a prelungit cu sase luni, pana pe 9 iunie 2010, valabilitatea ofertei finale pentru administrarea FP, care expira la 6 decembrie.

Fondul Proprietatea are in portofoliu 88 de societati comerciale. Actionarii Fondului sunt Ministerul Finantelor, cu 59,83% din capitalul social, 75 de persoane juridice - 9,86% si 3.123 de persoane fizice - 30,3%.

Firma ceha de brokeraj Wood&Company a lansat in luna decembrie un produs derivat cu activ suport pe actiunile Fondului Proprietatea care este tranzactionat la bursa de la Viena, iar la pretul primei tranzactii, Fondul a fost evaluat la aproximativ un miliard de euro.

Câți angajați mai activează în sistemul public. Sectoarele în care a scăzut cel mai mult numărul posturilor ocupate
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România a fost, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară (-0,04%). Aproape 64%...
Waze aduce noi actualizări pentru o navigare mai sigură și convenabilă. Ce a îmbunătățit Google
Waze aduce noi actualizări pentru o navigare mai sigură și convenabilă. Ce a îmbunătățit Google
Waze, aplicația de navigație preferată de milioane de șoferi, introduce noi actualizări pentru a îmbunătăți siguranța călătoriilor. Actualizările sunt rezultatul colaborării cu...
#boc, #fondul, #franklin, #guvern, #proprietatea, #templeton , #stiri Emil Boc