Boc: Guvernul ar putea prelungi facilitatile pentru cei in somaj tehnic

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 15:25
1841 citiri
Boc: Guvernul ar putea prelungi facilitatile pentru cei in somaj tehnic

Executivul va analiza prelungirea scutirii firmelor si angajatilor pe care i-au trimis in somaj tehnic de la plata contributiilor de asigurari sociale, a declarat Primul Ministru, Emil Boc, dupa intalnirea cu reprezentantii mediului de afaceri, potrivit NewsIn.

"Am discutat chestiuni legate de somajul tehnic si Guvernul va face o evaluare in acest sens, daca aceasta masura va putea fi continuata sau nu in perioada urmatoare.

De asemenea, am analizat impactul declaratiei unice, masura salutata de mediul de afaceri.

Am purtat discutii pentru perfectionarea acesteia astfel incat, in urmatoarele sase luni, simplificarea birocaratiei sa aiba loc", a spus Emil Boc, dupa intalnirea cu membrii marcanti ai mediului de afaceri, intalnire ce a avut loc vineri la sediul Ministerului de Finante.

In legatura cu nemultumirea oamenilor de afaceri fata de nivelul parafiscalitatii din Romania, primul-ministru a aratat ca in 2010 au fost eliminate 179 de taxe si tarife parafiscale, procesul urmand sa continue si in 2011.

De asemenea, Boc a dat asigurari ca nu este luata in calcul renuntarea la cota unica.

"Acest Guvern este si va ramane singurul aparator al cotei unice", a spus Boc.

Premierul a tinut sa precizeze ca responsabilitatea pentru ritmul redus de absorbtie a fondurilor europene nu poate fi pusa exclusiv pe umerii oprelistilor de ordin birocratic puse de catre autoritati ale statului, o parte din vina revenind si companiilor care vor sa acceseze fonduri europene fara sa prezinte garantiile necesare cofinantarii prion credit bancar.

"Responsabilitatea trebuie sa existe din ambele parti, din partea statului pentru a crea mecanismele necesaere absorbtiei fondurilor europene, dar si din partea celor care doresc sa implementeze un proiect european este nevoie sa aiba bancabilitate asigurata, sa ai garantiile necesare ca acel credit poate fi returnat.

Din nefericire, sunt foarte multe situatii cand s-au dat fonduri europene unor firme care nu au acoperirea financiara necesara sustinerii proiectului, iar astazi sunt in dificultati de implementare pentru ca de la inceput, cand s-a acordat proiectul, nu s-a discutat bancabilitatea sa", a apreciat premierul.

Acesta a anuntat ca subiectul utilizarii fondurilor structurale puse la dispozitie de catre Uniunea Europeana va fi reluat saptamana viitoare, intr-o noua intalnire cu oamenii de afaceri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, #guvern, #plata contributii de asigurari sociale, #somaj tehnic , #stiri Emil Boc