Boc: Fara masurile de austeritate, Romaniei "i se punea lacatul"

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 23:28
1384 citiri
Boc: Fara masurile de austeritate, Romaniei "i se punea lacatul"

Premierul Emil Boc a declarat, joi seara, la Craiova, ca multe tari cu "renume" din Uniunea Europeana au inceput sa adopte masurile de austeritate impuse de Guvernul condus de el, in caz contrar Romania intrand in incapacitate si plata si ajungand sa i se puna lacat, informeaza Mediafax.

Premierul Emil Boc, care a ajuns, joi dupa-amiaza, la Craiova, pentru a-si prezenta programul-motiune cu care candideaza pentru un nou mandat la sefia PDL, a afirmat ca masurile de austeritate adoptate de Cabinetul sau isi arata "roadele".

"Stiu ca in Romania este inca dificil, dar trecem de pe partea de minus pe partea de plus. Romania merge pe crestere economica si masurile pe care le-am luat isi arata incetul cu incetul roadele pentru o Romanie performanta", a declarat Emil Boc.

 

El sustine ca masurile adoptate de Guvernul Boc sunt aplicate in acest moment de alte tari cu "renume" din Uniunea Europeana.


"Faptul ca se confirma tot mai mult ca Romania va iesi din recesiune, faptul ca in 2011 avem crestere economica, faptul ca am putut sa acordam pentru grupele I si II de munca 403 milioane de euro, asta inseamna ca am facut ceea ce trebuie.


Daca va uitati in UE, tari care au un renume, astazi urmeaza masurile adoptate de Romania de restrangere a cheltuielilor bugetare ca sa poata sa reziste. Noi am facut mai repede acest lucru, de aceea avem o situatie mai buna pentru 2011 si 2012", a declarat Emil Boc. 

Premierul a mai spus ca daca masurile de austeritate nu erau implementate atunci pe Romania "se punea lacatul".

"Aceste lucruri care s-au intamplat in Romania au fost necesare, pentru ca, daca nu luam masurile pe care le-am luat, Romania ajungea in incapacitate de plata, nu putea lua salarii si pensii si ajungeam sa inchidem Romania si sa-i punem lacat", a mai afirmat Emil Boc.

El le-a spus jurnalistilor craioveni ca prin stabilizarea cursului euro-leu au fost scapati de "faliment" si astfel au reusit sa-si achite creditele bancare la "un curs adecvat".

"Uitati ca am stabilizat cursul euro-leu si dumneavoastra, care ati fi avut un credit in valuta, ati fi intrat in faliment daca nu faceam o politica prin care sa protejam cursul si sa va puteti plati la un curs adecvat rata. Uitati asta.

Sute de firme ar fi avut probleme daca cursul ar fi zburat de la 4 la 8 lei, asa cum s-a intamplat de exemplu in perioada 1996-1997", a conchis Emil Boc.

Premierul Emil Boc a ajuns la Craiova insotit de ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, de ministrul de Interne, Traian Igas, de fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara si de fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur.

La Craiova a fost asteptat de liderul democrat-liberalilor doljeni Radu Berceanu si de europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE, #masuri de austeritate, #incapacitate de plata, #guvern , #stiri Emil Boc