Boc e optimist: Romania va iesi din criza anul viitor

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 13:46
1635 citiri
Boc e optimist: Romania va iesi din criza anul viitor

Premierul Emil Boc a declarat, marti, in timp ce vizita punctul de lucru din comuna aradeana Sagu, al autostrazii Arad-Timisoara, ca 2010 va fi anul iesirii din criza si al relansarii economice, Romania urmand sa aiba o crestere economica, transmite corespondentul NewsIn.

Boc a afirmat ca 2009 a fost cel mai greu an de dupa 1990, din punct de vedere economic.

"Toate analizele ne arata urmatorul lucru: anul 2009 a fost si inca este anul varfului de criza economica in Romania. Anul 2010 inseamna anul iesirii din criza si al relansarii economice a tarii. Anul viitor vom avea crestere economica.

Nu vom avea minus, vom avea plus, vom vedea cat, dar oricum va fi cu plus, iar, oricum ceea ce a afectat si Romania, criza economica mondiala in 2009, cred ca si-a atins apogeul si s-au epuizat resursele maximale ale crizei.

De aceea sunt optimist ca daca in 2009, cand am avut un an foarte, foarte greu economic, am reusit sa dam 20 la suta din bani pentru infrastructura, oricum mult mai putin fata de nevoile tarii, in 2010 orice Guvern si orice parlament nu va putea ignora infrastructura daca vrem sa modernizam Romania", a declarat Emil Boc.

"Fara bani pentru infrastructura, nu vom avea nici tara modernizata, nici locuri de munca pastrate si nici atingerea standardelor din Uniunea Europeana", a spus Boc.

"Pentru asta ar trebui sa facem economie in alta parte. Acolo unde este abuz.

Cand vorbim de salarii de lux, de pensii de lux, cand vorbim de risipa banului public din agentii, aceste lucruri nu mai pot continua. Iar noi, cel putin pana in momentul, de fata, am adoptat cateva legi: cea a desfiintarii agentiilor guvernamentale, reducerea numarului de posturi in aceste agentii, taierea salariilor de lux, promovarea proiectului de lege pentru taierea pensiilor de lux, care vor aduce resurse finaciare pentru modernizarea tarii", a mai declarat Boc.

#boc, #criza, #parlament, #romania , #stiri Emil Boc