Boc: donati indemnizatia pentru CA sau sunteti demisi

Joi, 17 Iunie 2010, ora 18:53
893 citiri
Boc: donati indemnizatia pentru CA sau sunteti demisi

Reprezentantii statului in Consilile de Administratie ale societatilor cu capital minoritar de stat sunt obligati sa doneze indemnizatiile de sedinta, in caz contrar vor fi retrasi din CA-uri daca sunt functionari, sau vor fi demisi daca sunt secretari de stat sau consilieri, a anuntat Emil Boc, transmite NewsIn.

Boc a explicat ca valoarea indemnizatiilor de sedinta este stabilita de actionarul majoritar. El a dat exemplul Petrom, unde indemnizatia de sedinta reprezinta 20% din venitul directorului general.

"Noi nu putem interveni sa stabilim acolo cuantumul indemnizatiei, dar am stabilit foarte clar ca toti reprezentantii statului, secretari de stat, consilieri de ministri, doneaza in mod obligatoriu, sub rezerva pierderii functiei, toata acea indemnizatie in Fondul de Solidaritate", a spus premierul.

El a precizat ulterior ca, in cazul in care statul este reprezentat de functionari angajati in ministere, acestia pot fi doar retrasi din CA-uri daca nu respecta decizia luata in Guvern, deoarece nu exista un temei legal pentru a-i demite.

In privinta secretarilor de stat si a consilierilor, acestia sunt numiti politic si pot fi demisi.

In ceea ce priveste reprezentantii statului in CA-urile companiilor cu capital majoritar de stat, Boc a amintit ca acestia primesc inca de anul trecut o indemnizatie de sedinta de 48 de lei, reprezentand 1% din salariul net al conducatorului institutiei, care a fost plafonat la nivelul celui pe care il primeste un secretar de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#boc, #reprezentanti, #indemnizatii, #demitere , #stiri Emil Boc