Boc: Doar cei cu pensii pana in 1.500 de lei, le vor putea cumula cu salariu de la stat

Marti, 17 Martie 2009, ora 09:10
1652 citiri
Boc: Doar cei cu pensii pana in 1.500 de lei, le vor putea cumula cu salariu de la stat

Doar persoanele care au pensii cu o valoare de pana la 1.500 de lei, echivalentul salariului mediu brut pe economie, vor putea cumula pensia cu salariul de la stat, a declarat luni, la un post de televiziune, premierul Emil Boc. 

Boc a spus ca proiectul de act normativ va intra in dezbatere publica, va fi adoptat de Guvern, iar ulterior va fi inaintat dezbaterii Parlamentului.

Premierul a precizat ca, astfel, interdictia de a cumula pensia cu salariul de la stat nu va afecta asistentii persoanelor cu handicap, profesorii sau medicii.

In 28 februarie, Boc declara, la Realitatea Tv, ca Guvernul va inainta Parlamentului, in doua saptamani, un proiect de lege prin care va fi interzis cumulul salariului din sistemul public cu pensia obtinuta in baza legilor speciale.

In luna ianuarie, CCR a declarat neconstitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului 230/2008, care interzicea cumului salariului de la stat cu pensia, admitand astfel sesizarea Avocatului Poporului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#boc, #cumul, #pensie, #salariu , #stiri Emil Boc