Boc despre salarii si pensii: ori reduse ori deloc din decembrie

Joi, 20 Mai 2010, ora 14:28
2433 citiri
Boc despre salarii si pensii: ori reduse ori deloc din decembrie

Guvernul va adopta scrisoarea de intentie cu FMI in sedinta de miercuri, interval in care va continua discutiile cu sindicatele, patronatele si partidele politice, dar alternativa este plata unor salarii si pensii scazute sau sistarea acestor plati din luna decembrie, a declarat premierul Emil Boc, transmite Mediafax.

"Dialogul social nu se va opri niciodata, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intentie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea raspunderii, interval in care vom continua discutiile cu sindicatele, patronatele, partidele.

In esenta insa, ori majoram taxele, ori reducem cheltuielile.

Alternativa este sa platim salarii si pensii mai mici sau din decembrie sa nu mai platim deloc", a spus Boc, inaintea discutiei cu sindicatele.

Surse guvernamentale au declarat, miercuri, agentiei Mediafax, ca Executivul intentioneaza sa adopte in sedinta de saptamana viitoare scrisoarea de intentie convenita cu FMI, dupa noi discutii in Coalitie si cu sindicatele si patronatele, dar fara sa renunte la diminuarea salariilor si pensiilor, au declarat miercuri Mediafax surse guvernamentale.

Liderii confederatiilor sindicale se intalnesc, joi, cu premierul Emil Boc si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru a discuta despre masurile cuprinse in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #patronate, #pensii, #salarii, #sindicate , #stiri Emil Boc