Boc, despre reforma in sanatate: nimeni n-a avut curaj pana acum

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 22:56
1090 citiri
Boc, despre reforma in sanatate: nimeni n-a avut curaj pana acum

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Miercurea Ciuc, ca, in ultimii 20 de ani, "doar s-a incarcat factura la sanatate, s-au cheltuit multi bani si nimeni nu a venit sa rationalizeze", adaugand ca "nu s-a dorit" acest lucru, potrivit Mediafax.

In discursul tinut in fata participantilor la alegerile PDL Harghita, Emil Boc a spus, referitor la sistemul sanitar, ca in ultimii 20 de ani nimeni nu a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume si ca "doar s-a incarcat factura la sanatate, s-au cheltuit multi bani si nimeni nu a venit sa rationalizeze".

"Acest lucru nu s-a dorit in ultimii 20 de ani, nu s-a dorit nici sa se faca un sistem informatic integrat in farmacii si, odata cu implementarea cardului european, vom economisi si mai multi bani in sanatate", a afirmat Boc.

In ceea ce priveste reforma spitalelor, Boc s-a declarat convins ca toata lumea stie ca acestea nu indeplinesc standardele necesare tratarii pacientilor, adaugand ca nu exista numarul de linii de garda necesare si ca spitalele care au fost inchise nu aveau capacitatea de a face fata la operatii.

"Au fost doua decese care si pe mine m-au afectat si, desi presa spune ca nu m-au interesat, va spun clar: m-au interesat din primul moment in care s-au intamplat.

Am cerut sa se verifice ce s-a intamplat acolo si am cerut un raport amanuntit din care reiese ca nu a existat nicio legatura de cauzalitate intre decese si desfiintarea spitalelor", a spus Boc.

Premierul a precizat ca prin asigurarea SMURD in localitatile unde au fost desfiintate spitalele, nu se va mai pierde timpul, adaugand ca existenta unui serviciu de urgenta care sa trimita pacientii direct la spitalul unde au nevoie pentru a primi ingrijiri de specialitate este una dintre prioritati.

"Am cerut o responsabilizare directa a celor de la Ambulanta, care asigura transportul pacientului la cel mai apropiat spital, urmand ca Ministerul Sanatatii sa asigure acea parte de reforma care va da posibilitatea asigurarii unor servicii medicale de calitate", a spus Boc. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanatate, #emil boc, #reforma, #spitale , #stiri Emil Boc