Boc, despre propunerile economice ale opozitiei: "baloane de sapun"

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 17:00
1554 citiri
Boc, despre propunerile economice ale opozitiei: "baloane de sapun"

Guvernul ar putea prelua de la partidele din opozitie propuneri economice de iesire din criza, pentru a le include in pachetul propriu de masuri la care lucreaza si care va fi lansat in toamna, dar opozitia nu a propus pana acum decat "baloane de sapun", sustine primul-ministru Emil Boc, potrivit Mediafax. 

Seful Executivului a solicitat duminica prefectilor, intr-o videoconferinta, ca in discutiile cu reprezentantii mediului de afaceri sa sublinieze ca Guvernul va mentine cota unica de impozitare de 16% si doar dupa decizia Curtii Constitutionale a fost nevoit sa majoreze TVA, iar in toamna acestui an va elimina si impozitul minim.

Premierul le-a transmis prefectilor ca Guvernul lucreaza la un nou pachet de masuri economice, in care ar putea fi incluse si propuneri ale partidelor din opozitie, daca aceste propuneri nu ar fi doar "baloane de sapun".

"Coalitia lucreaza in acest moment la un pachet de masuri economice, unde vom putea prelua si de la opozitie. Daca vor dori sa vina cu solutii care sa ajute tara, nu vom avea nicio retinere, dar, din nefericire, de la opozitie avem parte pana acum doar de baloane de sapun si nu de solutii concrete", a afirmat primul-ministru.

El a aratat ca nimeni nu este respins in procesul de implementare a unor solutii noi, care sa aiba acoperire bugetara si aplicabilitate in contextul actual al Romaniei, in afara partidelor din coalitie, fiind asteptati cu solutii specialisti, ONG-uri, opozitia, societatea civila.

Primul-ministru a mai aratat ca eliminarea impozitului minim va fi "capul de afis al acestui program" la care lucreaza coalitia de guvernamant.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#propuneri, #economice, #boc, #opozitie , #stiri Emil Boc