Boc, despre cozile beneficiarilor de drepturi de autor: doar o afirmatie

Miercuri, 25 August 2010, ora 00:46
1505 citiri
Boc, despre cozile beneficiarilor de drepturi de autor: doar o afirmatie

Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt in postura de a se prezenta lunar la ghisee cu declaratii pentru a plati taxe, ca este vorba despre o supozitie, afirmand ca o asemenea informatie nu se confirma, informeaza Mediafax.

"Nu am aceasta informatie. Am auzit-o azi (marti, nr.) spusa doar ca data si ca supozitie. Eu nu am cunostiinta despre asa ceva. Atata vreme cat situatia nu exista, este doar o afirmatie... Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situatia pe care mi-o invocati... Va trebui sa vina oamenii cu o analiza ceruta, pentru ca o asemenea afirmatie pe care ati auzit-o nu s-a confirmat", a declarat Emil Boc.

El i-a indicat pe ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan ca persoane care pot oferi informatii ce tin de componenta tehnica.

"Aceste afirmatii trebuie sa aiba acoperire. Pentru toate detaliile care tin de componenta tehnica, ministrul Finantelor Publice si ministrul Muncii va dau detalii. La mine asemenea informatii, nu au ajuns pe masa Guvernului", a mai spus Boc.

El a participat marti seara la o intalnire cu senatorii PDL, cu care a declarat ca a discutat despre prioritatile legislative. Referitor la informatiile conform carora Guvernul a cerut parlamentarilor PDL sa identifice proiectele neterminate din colegiile acestora, Boc a spus ca subiectul nu a fost discutat marti seara.

"Nu am discutat acest subiect. Faptul ca ei tin legatura cu ministrii pentru anii viitori... Ati vazut si legea pe care am adoptat-o fixeaza ca obligatie pentru toti cei care, In Romania, ca primari, au lucrari incepute si neterminate sa se stie pe urmatorii 3 ani care sunt lucrarile care se finalizeaza. Din acest punct de vedere, am inteles ca au fost unele discutii cu ministrii. Alta informatie nu am", a conchis premierul.

Publicarea tarzie a formularelor sau a conturilor in care pot fi virati banii pentru pensii si somaj, informarea deficitara si lipsa explicatiilor concrete au pus pe drumuri si la cozi interminabile mii de oameni care pana miercuri trebuie sa dea contributii din ce au castigat din drepturi de autor.

Regulile neclare si diferite privind depunerea declaratiilor pentru contributiile individuale la somaj, pensie si asigurari de sanatate au creat haos si aglomeratie la unele institutii, oamenii care au venituri de natura profesionala asteptand pana in ultima clipa sa afle cum trebuie sa procedeze. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #taxe, #drepturi de autor , #stiri Emil Boc