Boc despre Chinatown: firmele sa respecte legea!

Marti, 26 Iulie 2011, ora 17:49
1194 citiri
Boc despre Chinatown: firmele sa respecte legea!

Premierul Emil Boc sustine ca a inaugurat China Town in Romania dar ca a privit actul ca pe o investitie si nu ca pe un act de comert, adaugand ca firmele din incinta trebuie sa respecte legea si sa raspunda pentru nereguli, anunta Mediafax.

"Investitia este binevenita, dar legea trebuie respectata de toti, indiferent ca sunt cetateni romani sau de alta nationalitate. Eu nu am fost acolo la un act de comert, ci am vrut sa inaugurez o investitie. Cine o deruleaza trebuie sa raspunda conform legii", a spus Boc, intrebat de jurnalisti cum comenteaza ca unele firme din incinta acestui complex, pe care l-a inaugurat personal, au fost surprinse cu acte de evaziune fiscala.

Complexul comercial a fost inaugurat, in urma cu o saptamana, la Afumati, in apropiere de Bucuresti, in urma unei investitii de 27 milioane euro apartinand companiei China Town Romania, controlata de investitori chinezi.

La deschidere a fost prezent si premierul Emil Boc.

Ulterior, presa a relatat insa ca magazinele respective vand fara sa detina case de marcat si fara sa emita bonuri fiscale.

La doua zile dupa inaugurare, Garda Financiara Bucuresti a declansat un control inopinat pentru a verifica daca firmele din complexul comercial respecta toate cerintele legale. In urma controlului, Garda a aplicat amenzi de 55.000 lei, a suspendat activitatea a doua societati, iar cinci standuri au fost sigilate pentru continuarea verificarilor.

#boc, #chinatown romania, #investitie chinatown , #stiri Emil Boc