Boc: Decizia privind salariile bugetarilor se va lua in octombrie

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 21:23
1244 citiri
Boc: Decizia privind salariile bugetarilor se va lua in octombrie

Primul-ministru a declarat ca decizia privind eventualele cresteri salariale in sectorul public, in anul 2012, se vor lua in luna octombrie, in urma publicarii datelor referitoare la prognoza macroeconomica, conform NewsIn.

"La sfarsitul lunii octombrie, impreuna cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala vom stabili exact progoza de crestere economica pentru anul 2012 si nivelul deficitului bugetar. Din nefericire, ceea ce se intampla in zona euro, faptul ca intreaga Uniune Europeana isi revizuieste in scadere prognoza de crestere economica pe anul 2012 va avea efect si asupra noastra", a declarat premierul Boc pentru TVR.

Intrebat daca este posibil ca prognoza de crestere economica pentru 2012 sa fie chiar mai mica de 2,5%, Boc a aratat ca este prematura o asemenea discutie inainte de luna octombrie. "Nu spun acest lucru. Vreau doar sa spun ca prognoza va fi revizuita. Nu vreau sa avansez acum cifre pentru ca va depinde de un mecanism complex de analiza. Nu avem voie sa fim populisti, nici demagogi", a afirmat Emil Boc.

Pe de alta parte, premierul a spus ca prognoza de crestere pentru anul in curs nu este periclitata, fiind posibil ca nivelul de 1,5% sa fie chiar depasit, pana la 1,7%. Totusi, seful guvernului s-a aratat foarte rezervat asupra capacitatii statului roman de a se angaja in cheltuieli suplimentare pentru anul 2012. "Deficitul va scadea sub 3%, deci vom imprumuta mai putini bani, iar cresterea economica nu este atat de optimisa datorita evenimentelor externe.

Va trebui sa avem un buget extrem de echilibrat care sa nu vanda pielea ursului din padure, ci sa conserve stabilitatea pe care ne-am castigat-o", a mai spus Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#salariu, #salariu bugetar, #crestere salariu bugetar, #sector public, #boc salariu bugetar , #stiri Emil Boc