Boc: Dam bani constructorilor doar daca fac treaba

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 16:55
2074 citiri
Boc: Dam bani constructorilor doar daca fac treaba

Premierul Emil Boc i-a avertizat pe constructorii tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a Autostrazii Bucuresti-Ploiesti, ca reprezentantii Executivului vor verifica lunar stadiul lucrarilor de infrastructura si ca fondurile vor fi alocate si in functie de ritmul de executie al acestor lucrari.

Seful Guvernului a vizitat, joi, impreuna cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, santierul de constructie a sectiunii Bucuresti-Moara Vlasiei, din cadrul autostrazii Bucuresti-Ploiesti (km 11+500), interesandu-se de eventuale greutati in derularea proiectului. 

Constructorii i-au spus premierului ca principala problema este legata de lipsa alocatiilor bugetare, Boc precizand insa ca fondurile sunt distribuite si in functie de progresele constatate in derularea lucrarii.

"Cel putin o data pe luna vom verifica la fata locului stadiul lucrarilor de infrastructura, iar banii vor fi acordati in functie de ce vedem ca se intampla in teren. Daca lucrarile merg bine, si sustinerea financiara va fi pe masura, chiar si in timp de criza", a spus Boc.

El a apreciat totodata ca "avand un ministru performant ca Berceanu", lucrarile pot fi finalizate in termen.

Premierul va vizita, joi, si sectiunea Moara Vlasiei-Ploiesti a Autostrazii Bucuresti-Ploiesti (km 56+650) si santierul de la Centura de vest a municipiului Ploiesti.

Sectorul Bucuresti-Moara Vlasiei are o lungime de 19,5 km si face parte din tronsonul Bucuresti-Ploiesti al autostrazii care va lega Capitala de Brasov, a carei lungime totala este de 168,8 km.

Pe acest sector lucreaza consortiul italian Pizzarotti/Tirena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de lei.

Pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, de 42,5 kilometri, lucreaza consortiul romanesc UMB Spedition/Pa &Co International/Euroconstruct Trading '98/Com-Axa. Valoarea totala a contractului se ridica la circa 100 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrazi, #berceanu, #boc, #constructori, #fonduri, #tronson , #stiri Emil Boc